UČITAVANJE

Ukucaj za pretragu

Članice Vesti

Vojvođanska banka donirala računare školi Stefan Dečanski

2 min read
Podeli

Beograd, 30. septembar 2015. – Vojvođanska banka je povodom Međunarodnog dana gluvih donirala 12 računara školi za decu sa oštećenim sluhom-nagluve „Stefan Dečanski“ u Beogradu.

Međunarodni dan gluvih i nedelja gluvih, čiji je cilj da skrene pažnju javnosti na dostignuća i brigu za zajednicu gluvih, obeležava se svake godine u poslednjoj sedmici septembra od 1958. godine, u znak sećanja na osnivanje Svetske federacije gluvih.

„Ova donacija će veoma značiti našim đacima i drago nam je da je Vojvođanska banka prepoznala potrebu naše ustanove. Sa početkom nove školske godine nastavni i obrazovni proces u našoj školi će biti značajno unapređen donacijom ovih 12 računara. U ime svih đaka zahvaljujem se Vojvođanskoj banci i smatram da ova akcija treba da bude primer svim uspešnim kompanijama u Srbiji”, izjavila je direktorka škole “Stefan Dečanski”, Leposava Petrović.

Školama za gluvu i nagluvu decu, kao i Savezu gluvih Srbije i gradskim organizacijama gluvih širom Srbije, Vojvođanska banka će u narednom periodu donirati više od 60 računara, a škola “Stefan Dečanski” je samo jedna od obrazovnih ustanova kojoj je uručena donacija. U okviru ove donatorske akcije računari će biti dodeljeni školama za gluvu i nagluvu decu u Kragujevacu, Nišu, Užicu i Novom Sadu.

„U Srbiji živi 30.000 gluvih i oko 100.000 nagluvih osoba, a ova donacija je samo jedna od akcija namenjena ovoj socijalnoj grupi, koju Vojvođanska banka sprovodi u okviru svog društveno-odgovornog poslovanja. Kako bismo im olakšali i omogućili samostalno korišćenje osnovnih  bankarskih usluga, do sada je više od 70 zaposlenih u našim filijalama prošlo dobrovoljnu obuku za znakovni jezik”, izjavila je prilokom uručenja donacije Zorica Džida, menadžer za društveno odgovorno poslovanje Vojvođanske banke.

Na značaj ovog projekta za zajednicu gluvih i nagluvih u Srbiji ukazao je, prilikom donacije, predsednik Gradske organizacije gluvih Beograda Hari Colja.

„Mi smo od početka podržali tu akciju, koja je započeta u Beogradu pa se proširila na celu Srbiju. Za nas to znači da će naš jezik biti prihvaćen u široj zajednici i da ćemo moći lakše da komuniciramo sa širom populacijom, a zahvaljujem se Vojvođanskoj banci i na ovoj donaciji za decu“, rekao je Colja.

Vojvođanska banka je u saradnji sa preduzećem “Talking hands“ organizovala za zaposlene u svojim filijalama širom Srbije specijalno osmišljene kurseve upotrebe srpskog znakovnog jezika sa fokusom na bankarsku terminologiju. Sve filijale čiji su zaposleni prošli obuku za znakovni jezik su vidno obeležene, pa u skladu sa tim trenutno u Beogradu postoji pet filijala, dve u Novom Sadu i po jedna u Zrenjaninu, Kragujevcu, Nišu i Kuršumliji.

Tagovi:

Može vam se svideti

DON’T MISS OUT!
Prijavite se na naš newsletter
budite u toku sa najsvežijim CSR aktuelnostima u Srbiji i regionu! 
Prijava
Give it a try, you can unsubscribe anytime.
close-link