UČITAVANJE

Ukucaj za pretragu

Članice Vesti

Vojvođanska banka potpisala Pristupnicu generalnog donatora projekta „Budi svoj“

2 min read
Podeli

Beograd, 6. maj 2016.Vojvođanska banka podržava socijalnu inkluziju mladih bez roditeljskog staranja.Shodno tome podržala je u statusu generalnog donatora projekat „Budi svoj“, koji sprovodi fondacija „Uključi se“.

Povodom toga, 28. aprila u Klubu poslanika na Dedinju, potpisan je Memorandum o saradnji između Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, koje je predstavljao ministar Aleksandar Vulin, i fondacije „Uključi se“, koju je predstavljala upraviteljka Milena Jakšić. Na taj način, Ministarstvo je postalo strateški partner projekta.

Tom prilikom, g. Marinos Vathis, predsednik IO Vojvođanske banke, potpisao je Pristupnicu generalnog donatora ovog projekta. Vathis je tada izjavio: „Čvrsto verujemo da društvu treba da vratimo deo onoga što nam je dalo. Vojvođanska banka je oduvek pružala podršku projektima važnim za zajednicu a tokom prethodnih godina bili smo među onima koji su prepoznali značaj izmene uređenja sistema socijalne zaštite kako bi se mladim ljudima bez roditeljskog staranja obezbedila svetlija budućnost. U predstojećem periodu podržavaćemo ih još jače. Kroz „BUDI SVOJ” projekat želimo da im damo direktnu podršku i pomoć u samom procesu osamostaljivanja, povećavajući na taj način njihove šanse za zaposlenje. Veliko mi je zadovoljstvo što sam danas ovde kako bih potpisao pristupanje Vojvođanske banke, kao generalnog donatora, projektu „BUDI SVOJ” i pozvao ostale kompanije i pojedince da ovaj svet učinimo boljim”.

Kako bi mladi bez roditeljskog staranja bili još vidljiviji za društvo u celini, projekat „Budi svoj“  ima za cilj da se kroz edukativni deo (treninzi, prakse, stipendije) osnaži ova grupa omladine i da što spremniji i obrazovaniji zakorače u svet odraslih. Drugi bitan deo projekta se odnosi za zapošljavanje, a prvenstveno na samozapošljavanje, koje će mladima obezbediti ekonomsku nezavisnost i samoodrživost.

Potpisane su i Pristupnice ostalih donatora, i to sa predstavnicima Helenskog privrednog udruženja, Foruma za odgovorno poslovanje i kompanije Trivit. Projekat je podržan i od strane Ministarstva omladine i sporta, a planirano je i uspostavljanje saradnje sa Ministarstvom poljoprivrede i zaštine životne sredine i sa Ministarstvom privrede.

Tagovi:

Može vam se svideti

DON’T MISS OUT!
Prijavite se na naš newsletter
budite u toku sa najsvežijim CSR aktuelnostima u Srbiji i regionu! 
Prijava
Give it a try, you can unsubscribe anytime.
close-link