UČITAVANJE

Ukucaj za pretragu

Članice Korporativno volontiranje Vesti Volontiranje

Volonteri udahnuli novi život Parku prirode Jegrička na Svetski dan čišćenja

2 min read
Podeli

Beograd, 17. septembar 2018. – U velikoj akciji “Volonteri prijatelji Parka prirode Jegrička”, na Svetski dan čišćenja, približno 230 volontera Erste Banke je uređivalo i čistilo područje oko Info centra Parka prirode Jegrička u Temerinu.

Volonteri, među kojima 60 mališana, sadili su hrast lužnjak, postavili nove info table i putokaze, popravili dečije igralište i ofarbali ograde. Postavili su i table za mapiranje retkih biljnih vrsta, drveni mobilijar i penjalice, ofarbali most dugačak 130 metara, pokosili travu i uredili 3,5 kilometra dugu Edukativnu stazu.

Osim toga, sakupljen je plastični otpad sa vodenih površina, orezano grmlje, postavljene su mreže za odbojku, 15 drvenih odmorišta i 20 klupa je premazano zaštitnom farbom, a okrečena je i fasada Info centra. Akciju je sproveo u delo Klub Erste volontera u partnerstvu sa Arhus centrom Novi Sad i Javnim vodoprivrednim preduzećem Vode Vojvodine, uz podršku opštine Temerin.

– Program volontiranja zaposlenih Erste Banke je prvi strateški postavljen program korporativnog volontiranja u Srbiji. Podržati drugog, videti zadovoljstvo i sreću u očima partnera, osmeh na dečjim licima, osetiti pozitivnu energiju tima koji je napravio nešto značajno, potvrđuju da volontirajući stvarno možemo da ostvarimo pozitivne promene u našoj okolini – navela je Ana Devetak, menadžerka internih komunikacija u Erste Banci.

Erste Banka Srbija i Klub Erste volontera već tradicionalno, desetu godinu zaredom organizuju velikе volonterskе akcijе na uređenju lokaliteta, kojim pomažu zajednicu. Samo u 2017. godini, više od 130 njih je volontiralo približno 700 sati u pet akcija širom Srbije, kao i u programima stručnog volontiranja.

– Probleme životne sredine moguće je rešiti jedino ako su građani zainteresovani i spremni da učestvuju u ovakvim volonterskim akcijama i javnim kampanjama. Namera nam je uvek da povećamo učešće građana, ojačamo volonterski duh i pošaljemo poruku da saradnja javnog, privatnog i civilnog sektora daje odlične rezultate – rekla je Darija Šajin, koordinatorka akcije iz Arhus centra Novi Sad.

Akcijom u Parku prirode Jegrička volonteri su se pridružili u čišćenju milionima ljudi u 150 zemalja sveta, u okviru najveće građanske inicijative u istoriji, organizovane na Svetski dan čišćenja, navodi se u saopštenju Erste banke.

Više o akciji možete saznati na portalu https://www.worldcleanupday.org/.

Izvor: eKapija.com

Tagovi:

Može vam se svideti

DON’T MISS OUT!
Prijavite se na naš newsletter
budite u toku sa najsvežijim CSR aktuelnostima u Srbiji i regionu! 
Prijava
Give it a try, you can unsubscribe anytime.
close-link