UČITAVANJE

Ukucaj za pretragu

Članice Filantropija

10,55 miliona za obnovu porodičnih kuća u Kladovu

3 min read
Podeli

Beograd, 30. decembar 2014 –  Banka Intesa i kompanija MasterCard donirale su 10,55 miliona dinara na namenski račun Vlade Srbije za obnovu porodičnih kuća u Kladovu koje su oštećene u septembarskim poplavama. Sredstva su prikupljena u humanitarnoj kampanji „Budite deo dobrog dela“ tokom koje su Banca Intesa i MasterCard izdvajale 10 dinara iz sopstvenih sredstava za svako plaćanje platnim karticama u zemlji i inostranstvu.

“Upravo zahvaljujući donacijama kao što je ova i donatorima kao što su Banca Intesa i MasterCard  država je bila u mogućnosti da za 17.700 porodica, čije su kuće ostećene, isplati novčanu pomoć u ukupnom iznosu od 4,2 milijarde dinara, kao i da stambeno zbrine 119 porodica čije su kuće srušene u poplavama,” rekao je Marko Blagojević, direktor Kancelarije za pomoć i obnovu poplavljenih područja.

 Blagojević je rekao i da ne treba zaboraviti da je Banca Intesa od početka bila uz građane Srbije pogođene poplavama i da je do sada na namenski račun Vlade Srbije donirala ukupno 16,55 miliona dinara kako bi pomogla u saniranju posledica koje su poplave ostavile za sobom. On je istakao da će ova donacija od 10,55 miliona dinara značajno pomoći porodice ugrožene u nedavnim poplavama u istočnoj Srbiji i da je upravo to dokaz društvene odgovornosti dveju kompanija, ali i dokaz njihovog poverenja da će pomoć doći u prave ruke.

 „Ova, poslednja u nizu donacija naše Banke, jedinstvena je jer je nastala kao izraz solidarnosti dve partnerske kompanije i uz angažovanje gotovo milion građana, i njihove potrebe da se zauzmu za drugoga u teškom trenutku. Iz tog razloga želela bih da zahvalim svim našim klijentima koji koriste MasterCard kartice Banca Intesa, a koji su sa milion plaćanja u samo mesec dana podigli vrednost donacije na 10,55 miliona dinara. U ime svih njih upućujem najlepše praznične želje porodicima koje su ostale bez svojih domova u poplavama, uz obećanje da ostajemo posvećeni njihovim potrebama sve dok za to postoji nužnost.“, izjavila je Maja Kolar, direktor Sektora za PR i marketing komunikacije Banca Intesa.

Generalni direktor kompanije MasterCard za tržišta Balkana, Artur Turemka, izjavio je: „Veoma nam je drago što smo bili u prilici da doprinesemo u sanaciji posledica poplava u Srbiji u saradnji sa našim dugogodišnjim partnerom Banca Intesa. Osim prikupljanja sredstava, naš cilj je bio i da ohrabrimo ljude da iskažu solidarnost, omogućivši našim korisnicima kartica da pomognu svojim sugrađanima time što će svoja svakodnevna plaćanja obavljati MasterCard i Maestro karticama. Kako bi doprinela u sanaciji posledica poplava na Balkanu, naša kompanija je takođe donirala 100.000 EUR finansijske pomoći Crvenom Krstu, namenjenu za pomoć Srbiji i Bosni i Hercegovini. “

Pored kampanje „Budite deo dobrog dela“ u okviru koje je izdvojeno 10,55 miliona dinara za pomoć ugroženim porodicama u opštini Kladovo, Banca Intesa je odmah po proglašenju vanredne situacije, uputila novčanu donaciju u vrednosti od 6 miliona dinara, ali i životne namirnice u iznosu od 5 miliona dinara. Takođe, banka je svojim zaposlenima čiji domovi su bili uništeni ili značajno oštećeni u poplavama uplatila 5,73 miliona dinara pomoći, a putem specijalnog namenskog računa zaposleni banke prikupili su više od 1,5 miliona dinara za pomoć svojim kolegama.

Uz to, Banka Intesa je oslobodila provizije sve uplate na namenske račune za podršku građanima u nevolji, a svim klijentima iz ugroženih opština, kako fizičkim licima, tako i privrednim subjektima ponudila je olakšice u vidu reprograma kako bi im omogućila da se fokusiraju na rešavanje nastale situacije.

Tagovi:

Može vam se svideti

DON’T MISS OUT!
Prijavite se na naš newsletter
budite u toku sa najsvežijim CSR aktuelnostima u Srbiji i regionu! 
Prijava
Give it a try, you can unsubscribe anytime.
close-link