UČITAVANJE

Ukucaj za pretragu

Članice

Vip i korisnici za Fondaciju SOS Dečija sela Srbije

2 min read
Podeli

Beograd, 21. januar 2015. godine – Vipova tradicionalna novogodišnja donacija u vrednosti od tri miliona dinara uručena je Fondaciji SOS Dečija sela Srbija za formiranje pokretnog centra za rad sa decom pod nazivom „SuperBus“. Zahvaljujući odličnom odzivu Vipovih korisnika, putem humanitarnog SMS broja prikupljeno je dve trećine od ukupnog iznosa, dok su preostala sredstva omogućena iz dela prihoda koji je kompanija ostvarila od SMS saobraćaja tokom novogodišnje noći i božićnih praznika.

„SuperBus“ je mobilni edukativni projekat koji kao osnovni metod učenja koristi igru i zabavu i na taj način postiže lakšu integraciju socijalno marginalizovane dece, mališana sa posebnim potrebama, romske dece, mladih bez roditeljskog staranja, kao i najmlađih koji žive u izolovanim ruralnim područjima. U okviru programa biće organizovane kreativne i edukativne radionice u oblasti zaštite zdravlja, psihoseksualnog obrazovanja, komunikacije i socijalnih veština, kao i prava deteta. Ovim aktivnostima biće obuhvaćeno oko 5 000 mališana, koje će u više od 20 gradova i opština Srbije, posetiti tim stručnjaka iz oblasti pedagogije, umetnosti i sporta, zajedno sa zaposlenima u kompaniji Vip mobile.

„Projekat „SuperBus“ ima za cilj da omogući lakšu integraciju dece i obezbedi siguran prostor u kome će uživati u kreativnim i edukativnim aktivnostima. Zahvaljujući našim prijateljima iz kompanije Vip mobile, tokom narednih meseci ćemo ovim mališanima obezbediti sasvim novo iskustvo učenja kroz igru i druženje“, rekla je Vesna Mraković-Jokanović, direktorka fondacije SOS Dečija sela Srbija, tokom preuzimanja vaučera.

„Vipova tradicionalna novogodišnja donacija namenjena je podršci deci koja usled loše materijalne ili socijalne situacije nisu u mogućnosti da tokom odrastanja u punoj meri razviju svoje potencijale i uključe se u zajednicu. Veliko hvala našim korisnicima koji su svojim SMS donacijama pokazali humanost i podržali edukaciju ove najranjivije grupe mališana širom Srbije“, istakao je tom prilikom Dejan Turk, CEO/direktor u kompaniji Vip mobile.

U cilju unapređenja društvenog položaja dece, „SuperBus“ projektom obuhvaćene su i aktivnosti na otvorenom namenjene edukaciji šire javnosti i uključivanju građana u prepoznavanje potreba i pružanje podrške mališanima iz marginalizovanih grupa u našoj zemlji.

Tagovi:

Može vam se svideti

DON’T MISS OUT!
Prijavite se na naš newsletter
budite u toku sa najsvežijim CSR aktuelnostima u Srbiji i regionu! 
Prijava
Give it a try, you can unsubscribe anytime.
close-link