UČITAVANJE

Ukucaj za pretragu

Članice Vesti

GSK dobitnik nagrade za korporativno volontiranje

1 min read
Podeli

Beograd, 25. decembar 2014. – Farmaceutska kompanija GSK (GlaxoSmithKline) dobitnik je Nagrade za korporativno volontiranje u 2014. godini i to za za akciju „Narandžasti dan“ tokom koje su svi zaposleni te kompanije učestvovali u radovima na renoviranju poplavom opustošenog Doma zdravlja u Obrenovcu.

GSK svuda u svetu ima duboke korene u popularizaciji i podršci volonterskog rada i društveno odgovornog poslovanja među svojim zaposlenima, ali i u širokoj zajednici.

GSK je samo ove godine u Srbiji donirao preko 115 000 dinara za pomoć zajednici, dok je za podršku sanaciji posledica poplava obezbedio dodatne humanitarne donacije lekova, vakcina, medicinske opreme i nameštaja.

U okvira globalnog volonterskog programa GSK pod nazivom „Pulse“ ove godine je po prvi put u Srbiji volontirala radnica ove kompanije iz Španije koja je pola godine pomagala organizaciji za palijativno zbrinjavanje termninalnih onkološklih pacijenata „Belhospice“. Zanimljivo je i da je njena koleginica iz Beograda pre dve godine u okviru istog programa volontirala u Africi.

GSK je ove godine prema anketi specijalizovanog portala „Infostud“ u kojoj je učestvovali oko 5.000 ljudi proglašen za najboljeg poslodavca u oblasti farmaceutske industrije.

“Nije značajno samo šta postižemo, negó na koji način to radimo. Kada pacijenti, zdravstveni radnici i ustanove kupuju, propisuju i koriste naše lekove, vakcine i ostale proizvode, oni nam poklanjaju svoje poverenje. Oni moraju da budu sigurni da je GSK kompanija na koju mogu da se oslone”, kaže Milutin Delić, generalni direktor GSK za Srbiju i Crnu Goru.

Preuzeto sa GSK.

Tagovi:

Može vam se svideti

DON’T MISS OUT!
Prijavite se na naš newsletter
budite u toku sa najsvežijim CSR aktuelnostima u Srbiji i regionu! 
Prijava
Give it a try, you can unsubscribe anytime.
close-link