UČITAVANJE

Ukucaj za pretragu

Ostalo Vesti

EcoVadis: Objavljeno istraživanje na temu CSR principa u ugovorima izmedju kupaca i dobavljača

1 min read
Podeli

Beograd, 26. jul 2018. – EcoVadis, lider u proceni održivosti poslovanja u lancu dobavljača, objavio je rezultate svog istraživanja pod nazivom “Principi održivosti u komercijalnim ugovorima: ključ do društvene odgovornosti”, navodeći da, iako su CSR odredbe uveliko u upotrebi, i imaju velike potencijale za poboljšanje snabdevanja i performansi održivosti u lancu dobavljača, postojeće prakse treba ipak treba dodatno unaprediti kako bi se došlo do potpunih promena.

Kvantitativna studija sprovedena na mreži između 569 preduzeća od novembra 2017. do januara 2018. dopunjena je detaljnim intervjuima sa 20 stejkholdera u istom vremenskom periodu.

Na primer, dok 70 procenata kupaca uključuje CSR principe u svoje ugovore, više od 50 procenata dobavljača navodi da je određene CSR zahteve nemoguće postići, s obzirom na cenu i količinu potrebnog proizvoda, ali i vreme naznačeno u ugovoru. Pored toga, istraživanje pokazuje da većina CSR principa nije dovoljno detaljna, sa 75 procenata koji se odnose na generičke propise.

Kompletne rezultate i infografik istraživanja možete preuzeti sa ovog linka.

Izvor: csrwire.com

Tagovi:

Može vam se svideti

DON’T MISS OUT!
Prijavite se na naš newsletter
budite u toku sa najsvežijim CSR aktuelnostima u Srbiji i regionu! 
Prijava
Give it a try, you can unsubscribe anytime.
close-link