UČITAVANJE

Ukucaj za pretragu

Ostalo Vesti

FDU i Airport City: Zajedno za umetnost i kreativnost

2 min read
Podeli

Beograd, 17. decembar 2018. – Prošle nedelje održana je neobična prodajna izložba u prostoru Airport City-ja na Novom Beogradu s namerom da se kompletna dobijena sredstva iskoriste za potrebe Fakulteta dramskih umetnosti-FDU.

Izložene fotografije nastale u okviru projekta Film Set 2019,  koji je Airport City uradio u saradnji sa Fakultetom dramskih umetnosti deo su ovogodišnjeg CSR-a, odnosno dobre “komšijske saradnje”: naime FDU, koji ove godine slavi 70-ti  rođendan i Airport City, biznis park koji je izrastao u svojevrsni simbol Novog Beograda, nalaze se u neposrednoj blizini.

Kao što smo čuli na izložbi cela 2018. za Airport City bila je u znaku saradnje sa mladim kreativcima s fakulteta koji je oduvek bio rasadnik talentovanih profesionalaca umetničkih zanimanja. Oni su sa svojim profesorima-mentorima dobili priliku da za potrebe Airport City-ja urade korporativni namenski film, neki od njih su to iskustvo iskoristili za magistarski rad na temu korporativne komunikacije i sada na kraju godine uradjen je Film set 2019.

„Bilo je to divno iskustvo i nadamo se obostrano ispunjavajuće i kao što vidite ovde veoma kreativno i na ozbiljnom profesionalnom nivou“ složili su se Adir El Al, CEO AFI Serbia i Miloš Pavlović, dekan FDU.

Format je bio jedina datost u tom zadatku, forma stonog kalendara koji je već tradicionalni novogodišnji poklon Airport City-ja. Prostor biznis parka  je bez ograničenja prepušten studentima katedre za kameru koji su pozvali svoje kolege bivše studente FDU, danas afirmisane glumce.

„ Set je bio divan, strpljenje kolega takodje, a njihov entuzijazam provejava iz svake fotografije. Nama u Airport City-ju ovo deluje veoma profesionalno i u svakom slučaju daleko premašuje studentsku vežbu“, istakla je Marina Deleon, savetnica za komunikacije Airport City-a.

Ovo je za studente FDU bila praktična vežba i iskustvo pravog posla značajno za njihove sutrašnje karijere, a za Airport City  vizuelno veoma uspešan eksperiment koji je ovoga puta omogućio mladim kreativcima da se pre dobijanja zvanične diplome oprobaju na zadatku iz stvarnog korporativnog života koji će nekima od njih postati i stalno opredeljenje.

„Srećan spoj : mi smo uživali, studenti takodje…a neke sledeće generacije će uživati u opremi koju će im omogućiti jedan kreativni zadatak koji su njihove kolege predvodjene mentorom prof Aleksandrom Kostićem uradile. Verujemo, srećan spoj za sve“

Na fotografijama ćete prepoznati naše afirmisane glumce, bivše studente FDU, koji su darovali svoje vreme i profesionalno strpljenje za jedan veoma uspešno uradjen kreativni zadatak iz pravog korporativnog života. Fotografije koje su poslovni prijatelji i klijenti otkupili štampane su u jednom primerku i verujemo da će ulepšati radni prostor budućih vlasnika, a ceo prihod od njihove prodaje ide direktno za kupovinu opreme za kabinet na Katedri za kameru FDU. Na promociji  otkupljeno je vise od pola slika. Preostale slike biće izložene još mesec dana a ACB I na FDU su obećali da će finalni rezultat saopštiti u februaru. Svi zainteresovani mogu da se jave na 2090525 i zakažu posetu izložbenom prostoru.

Evo glumaca koji su učestvovali u projektu pro bono:

Petar Benčina,Marta Bjelica, Vojin Ćetković, Miodrag Dragičević, Tamara Dragičević, Vanja Ejdus, Nina Janković ,Anđela Jovanović ,Milan Marić, Milica Mihajlović, Viktor Savić, Bojan Žirović.

Izvor: BIZLife

Foto: Promo

Tagovi:

Može vam se svideti

DON’T MISS OUT!
Prijavite se na naš newsletter
budite u toku sa najsvežijim CSR aktuelnostima u Srbiji i regionu! 
Prijava
Give it a try, you can unsubscribe anytime.
close-link