UČITAVANJE

Ukucaj za pretragu

Ostalo Vesti

Fondacija Divac i Ambasada Norveške pomažu obnovu poplavljenih područja iz 2014.

2 min read
Podeli

Obrenovac, 23. novembar 2015. – U okviru zajedničke saradnje Fondacije Ana i Vlade Divac i Ambasade Kraljevine Norveške u Republici Srbiji na obnovi poplavljenih područja 2014. godine,  obnovljeno je  17 kuća u Obrenovcu, dodeljeno ukupno 85 grantova za obnovu poljoprivredne proizvodnje i malih biznisa i opremljeni Centar za dnevni boravak i smeštaj dece i omladine sa smetnjama u razvoju i Centar za osobe sa dečjom i cerebralnom paralizom u Obrenovcu u ukupnoj vrednosti od skoro 300.000 evra.

U okviru te saradnje, u ovoj godini,   Fondacija Ana i Vlade Divac  uz finansijsku podršku Ambasade Kraljevine Norveške realizovala je Projekat podrške malim poljoprivrednim gazdinstvima oštećenim u poplavama 2014. godine na teritoriji opštine Obrenovac  zahvaljujući kome je  75 poljoprivrednih gazdinstava dobilo ekonomsku pomoć  u prosečnoj vrednosti od 200.000 dinara po gazdinstvu za obnovu oštećene poljoprivredne proizvodnje. Porodice kojima je jedini izvor prihoda poljoprivreda,  dobile su nove plastenike, priključne mašine, đubrivo, sadni materijal, stoku a ukupna vrednost ovog  projekta je skoro 150.000 evra.

Na današnjoj konferenciji za medije održanoj u Obrenovcu povodom predstavljanja rezultata projekta koji je Fondacija realizovala  uz finansijsku podršku Ambasade Kraljevine Norveške u Srbiji,  NJ.E, ambasador Arn Sanes Bjornstad pohvalio je saradnju i partnerstvo sa Gradskom opštinom Obrenovac i Fondacijom Ana i Vlade Divac, istakavši zadovoljstvo što su bili u prilici da pomognu stanovništvu Obrenovca nakon poplava i što će zahvaljujući ovoj pomoći, korisnici biti u prilici da ponovo žive od svog rada i ostvaruju prihode.

Govoreći o značaju ove podrške za Obrenovčane i Obrenovac, predsednik Gradske opštine Obrenovac, Miroslav Čučković zahvalio je u svoje i u ime svih Obrenovčana  na svemu što su zajedno učinili Fondacija Ana i Vlade Divac i Ambasada Norveške da se veliki deo stanovništva ove opštine što pre oporavi od posledica poplave.

 „Dugujemo veliku zahvalnost Norveškoj ambasadi što su nam ukazali poverenje i pružili podršku da zajedno pomognemo najugroženijima u poplavama, da im obezbedimo uslove da nastave dalje sa normalnim životom“, poručila je na današnjoj konferenciji za medije, direktorka Fondacije Ana i Vlade Divac, Ana Koeshall.

Prezadovoljni smo i zahvaljujemo Norveškoj ambasadi i Fondaciji Divac, ova pomoć nam izuzetno znači i predstavlja ulaganje  u budućnost porodice i našeg gazdinstva“ , ovim rečima izrazio je svoju zahvalnost Zoran Stamenić,  iz Velikog Polja, kod Obrenovca  koji je dobio donaciju od 550 sadnica lešnika  za novi zasad u okviru ovog Projekta.

Izvor: fondacija Divac 

Tagovi:

Može vam se svideti

DON’T MISS OUT!
Prijavite se na naš newsletter
budite u toku sa najsvežijim CSR aktuelnostima u Srbiji i regionu! 
Prijava
Give it a try, you can unsubscribe anytime.
close-link