UČITAVANJE

Ukucaj za pretragu

FOP Vesti

Biznis ključan za smanjenje nezaposlenosti mladih u Evropi

1 min read
Podeli

Beograd, 5. oktobar 2016 – Prošlo je tri godine od kada je Evropska komisija pokrenula inicijativu Garancije za mlade (Youth Guarantee), koja ima za cilj da svakoj mladoj osobi  omogući kvalitetnu ponudu za zaposlenje, kontinuirano obrazovanje,  stručne prakse i treninge u okviru perioda od prva četiri meseca nakon što postanu nezaposleni ili napuste sistem formalnog obrazovanja.

Rezultati Garancija za mlade, Pakta za mlade i drugih inicijativa širom Evrope u poslednje tri godine ogledaju se u 1,4 miliona mladih koji više nisu nezaposleni i 900,000 mladih koji  više nisu isključeni sa tržišta rada i iz obrazovnog sistema.

Forum za odgovorno poslovanje podržava angažovanje Evropske komisije na smanjenju broja nezaposlenih mladih širom Evrope i aktivan je partner u toj misiji. U skladu sa tim načelom, Forum je inicirao dijalog na temu zapošljivosti mladih kroz organizaciju konferencije Pakt za mlade na kojoj je predstavljena ova inicijativa, a svi zainteresovani imali su mogućnost da se i direktno uključe. Konferencija je održana u partnerstvu sa Timom za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva Vlade Republike Srbije i Beogradske otvorene škole.

“Kao poslovna mreža, CSR Europe je ponosan da ima Forum za odgovorno poslovanje za partnera u okviru inicijative Pakt za mlade. Zajedno, pripremamo brojne predloge za unapređenje saradnje između biznis sektora i obrazovnih institucija”, bio je zaključak Stefana Kretsa, izvršnog direktora CSR Europe, nakon konferencije.

 

 

Tagovi:

Može vam se svideti

DON’T MISS OUT!
Prijavite se na naš newsletter
budite u toku sa najsvežijim CSR aktuelnostima u Srbiji i regionu! 
Prijava
Give it a try, you can unsubscribe anytime.
close-link