UČITAVANJE

Ukucaj za pretragu

Članice Korporativno volontiranje Radno okruženje Vesti Volontiranje

Zaposleni Erste banke čistili Obedsku baru

1 min read
Podeli

Bečej, 8. oktobar 2016. – Poslednjih godina zaposleni u Erste banci, dobrovoljno uređuju Nacionalne i parkove prirode u Srbiji. Ovog vikenda bili su u Parku prirode Beljanska bara.

“Osim klasičnog korporativnog poslovanja mislim da je vrlo bitno na koji način izvodimo svoju delatnost. Veoma bitno je da budemo društveno odgovorni prema zajednici. Zaposleni su pokazali veoma veliko interesovanje za to, osim što činimo korisnu stvar za društvo, zajednicu i naše okruženje. Pri tome se i družimo i međusobno upoznajemo. Mnogo lakše je kasnije sarađivati kada znate ljude nego uz klasične poslovne kontakte”, kaže Tamara Bašić iz odeljenja ljudskih resursa Erste banke.

Dok su odrasli raščišćavali nemar posetilaca Beljanske bare njihovi naslednici učili su kako da vole i poštuju ono što nam je priroda nesebično dala.

“Videla sam svakakve radionice i akcije. Veoma mi se svidela radionica Hitna pomoć, vezanje čvorova, brod, farbanje…”, kaže jedanaestogodišnja Sara Mutić iz Valjeva.

Akciju je pokrenuo i koordinirao novosadski “Arhus centar”.

“Cilj ove volonterske akcije bio je da ojačamo volonterski duh i povećamo participaciju građana u masovnijim akcijama. Takođe, želeli smo da pošaljemo poruku da saradnja javnog, privatnog i civilnog sektora daje sjajne rezultate – kaže koordinatorka akcije “Arhus centra” Darija Šajin.

Sve troškove akcije finansirala je Erste banka uz logističku i tehničku podršku Javnog vodoprivrednog preduzeća Vode Vojvodine, Mesne zajednice Turija i opštine Srbobran.

Izvor: rtv.rs
F
oto:  rtv.rs 

Tagovi:

Može vam se svideti

DON’T MISS OUT!
Prijavite se na naš newsletter
budite u toku sa najsvežijim CSR aktuelnostima u Srbiji i regionu! 
Prijava
Give it a try, you can unsubscribe anytime.
close-link