UČITAVANJE

Ukucaj za pretragu

Edukacija FOP Vesti

BIZNIS LEKCIJE: Liderstvo znači odgovornost

2 min read
Podeli

Neven Marinović, izvršni direktor Foruma za odgovorno poslovanje

Vreme i mesto održavanja: četvrtak, 12. jul 2018.   10:00 -11:30h
Smart kolektiv, Svetozara Markovića 42a, Beograd  (multifunkcionalna sala u prizemlju)

Zašto se sve češće osim ekonomskih kriterijuma za ulazak u lanac dobavljača postavljaju i drugi uslovi, poput radnih prava, ekoloških standarda, načina upravljanja? Dok evropski poslovni partneri očekuju socijalnu reviziju ili izveštavanje o nefinansijskim pokazateljima? Šta očekuju osvešćeni potrošači? I zašto „klasične“ biznise sve više zamenjuju preduzeća sa jakom socijalnom misijom? Kako uspešno integrisati biznis interes sa interesima lokalne zajednice, i zašto bi trebalo da razmišljate o tome?

U Forumu za odgovorno poslovanje verujemo da samo odgovorni biznisi mogu biti uspešni, ali i da je najveća odgovornost uspešnih da osnažuju druge. U sklopu obeležavanja deset godina postojanja pod slognom „DESET GODINA PRVI“, Forum za odgovorno poslovanje organizuje seriju predavanja i radionica na temu društveno odgovornog poslovanja u okviru kojih će ponuditi odgovore na ova, i druga pitanja.  Verovatno ste i sami nekada bili u prilici da se susretnete sa izrazima poput CSR, GRI, korporativna odgovornost, investiranje u zajednicu, socijalno preduzetništvo… Sada imate priliku da se, iz prve ruke, informišete i procenite da li neki od ovih koncepata može biti koristan i za vaš biznis – bilo kao inspiracija da unapredite postojeće poslovanje ili kao praktično rešenje za neku trenutnu poslovnu potrebu.


O predavaču:

Neven MarinovicNeven Marinović je socijalni preduzetnik, ko-osnivač i izvršni direktor Smart kolektiva, vodeće srpske organizacije u oblasti CSR-a i socijalnog preduzetništva. Direktor je Foruma za odgovorno poslovanje – mreže društveno odgovornih kompanija u Srbiji. Formalno obrazovanje stekao je na katedri za produkciju i menadžment na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu. Neformalno obrazovanje stiče kroz brojne programe edukacije širom Evrope i SAD, uključujući i program obuke za menadžment i liderstvo u neprofitnom sektoru na Harvard univerzitetu. Suosnivač je nekoliko socijalnih preduzeća u Srbiji i jedan je od inicijatora različitih programa podrške za socijalne i mlade preduzetnike u vidu inkubatora, programa finansijske podrške i koalicija za zagovaranje. Neven ima veliko iskustvo u konsultovanju različitih kompanija i međunarodnih organizacija kao što su EBRD, Svetska banka, OEBS i UNDP.

Kome je predavanje namenjeno:
Zaposlenima, menadžerima, direktorima i vlasnicima malih i srednjih preduzeća. Za učešće na predavanju za navedene predstavnike (do 2 osobe po preduzeću) ne naplaćuje se kotizacija.

Za predstavnike velikih kompanija i stranih predstavništava kotizacija iznosi 50 EUR (u dinarskoj protivvrednosti) + PDV.

Način prijavljivanja:
Broj je ograničen na 20 učesnika.
Svoje mesto možete obezbediti popunjavanjem prijavnog formulara koji se nalazi na sledećem linku, najkasnije do 10. jula.

FORMULAR ZA PRIJAVU

Za više informacija možete se obratiti Teodori Pasulj putem mejla kancelarija@odgovornoposlovanje.rs
ili telefona: +381 63 599 943
Više o Forumu za odgovorno poslovanje i Smart Kolektivu saznajte ovde:

https://smartkolektiv.org/

https://odgovornoposlovanje.rs/

Tagovi:

Može vam se svideti

DON’T MISS OUT!
Prijavite se na naš newsletter
budite u toku sa najsvežijim CSR aktuelnostima u Srbiji i regionu! 
Prijava
Give it a try, you can unsubscribe anytime.
close-link