UČITAVANJE

Ukucaj za pretragu

FOP Vesti

EU TALENT: Projekat podrške malim i srednjim preduzećima za unapređenje stručnih praksi

1 min read
Podeli

Beograd, 23. oktobar 2017. – Forum za odgovorno poslovanje nacionalni je partner evropskog projekta   “Business in Europe Hosting Apprenticeships for Youth” (EU talent)koji ima za cilj da uključi mala i srednja preduzeća kako bi ponudili kvalitetnije stručne prakse mladima.

Projektom na evropskom nivou upravlja CSR Europe, a realizuje se u 12 zemalja uz podršku European Vocational Training Association (EVTA) i EUROCHAMBRES.

EU talent  namenjen je malim i srednjim preduzećima koja žele da se upoznaju sa prednostima stručnih praksi, pospeše interne procese kroz partnersku i ekspertsku razmenu mišljenja i iskustava, žele da povećaju vidljivost svog brenda ili budu deo dijaloga o politikama na nacionalnom i evropskom nivou.

Zainteresovani će imati priliku za dodatnu edukaciju na ovu temu na sastancima u vidu webinara i on-line susreta.

U okviru projekta, pokrenut je i dostupan on-line alat za samoprocenu kvaliteta stručnih praksi, koji je preveden na srpski i ponuđen kompanijama u Srbiji, kao način za evaluaciju organizacije stručnih praksi, ali i uporede rezultate sa prosekom u drugim kompanijama. Kroz projekat se sakupljaju i primeri dobrih praksi kompanija iz Srbije, koji će se naći u zajedničkoj publikaciji i na sajtu EU talent. Više informacija o projektu i načinu uključivanja dostupno je na ovom linku.

Iako mala i srednja preduzeća igraju veliku ulogu u nastojanju za pospešivanje zapošljivosti mladih, često nemaju dovoljno informacija, resursa i iskustva za obezbeđivanje kvalitetnih stručnih praksi. Ovim projektom nastoji se kreiranju struktura podrške u vidu nacionalnih mreža za učenje koje bi pomogle pospešivanju kvantiteta i kvaliteta stručnih praksi koje nude mala i srednja preduzeća.

 

Tagovi:

Može vam se svideti

DON’T MISS OUT!
Prijavite se na naš newsletter
budite u toku sa najsvežijim CSR aktuelnostima u Srbiji i regionu! 
Prijava
Give it a try, you can unsubscribe anytime.
close-link