UČITAVANJE

Ukucaj za pretragu

FOP

Forum socijalnih inovacija – Uloga biznis sektora u razvoju socijalnog preduzetništva

1 min read
Podeli

Jedna od tema Foruma socijalnih inovacija koji je održan 14. marta u Kulturnom centru Rex bila je i uloga biznis sektora u  razvoju  socijalnog preduzetništva. Forum poslovnih lidera Srbije bio 

je partner u organizaciji ovoga događaja, a kompanije članice Coca-Cola Hellenic, Atlantic Group i Mercator-S podržale se konferenciju obezbedivši osveženje za učesnike.

U panel diskusiji na temu kako biznis sektor može da pomogne razvoj socijalnih preduzeća, koju je moderirao Nikola Jovanović, predsednik Udruženja Hub Beograd učestvovali su Veran Matić, direktor Fonda B92, Mirjana Šakić, samostalna stručna saradnica u Erste Banci, Relja Kosanović, saradnik za održivi razvoj u Delez Srbija i BH i Guido Munzi, programski koordinator za Evropu i Centralnu Aziju UniCredit fondacije i Sem Simons iz Social Entreprise UK (SEUK).

U okviru ove sesije, učesnici su imali prilike da čuju i prezentaciju  Sema Simonsa, koji vodi kampanju Kupujmo od socijalnih preduzeća – što je vodeća inicijativa britanskog udruženja socijalnih preduzeća Social Entreprise UK (SEUK), koje okuplja 70,000 britanskih organizacija iz svih sektora. Učesnici su takođe imali priliku da čuju više o primerima uspešne saradnje socijalnih preduzeća i kompanija u Srbiji, koje je ispred Foruma poslovnih lidera Srbije predstavila Milica Mišković.

 

Tagovi:

Može vam se svideti

DON’T MISS OUT!
Prijavite se na naš newsletter
budite u toku sa najsvežijim CSR aktuelnostima u Srbiji i regionu! 
Prijava
Give it a try, you can unsubscribe anytime.
close-link