UČITAVANJE

Ukucaj za pretragu

FOP

Biznis i ljudska prava – Radionica za predstavnike poslovnog sektora

1 min read
Podeli

Beograd, 8. april 2014. – Forum poslovnih lidera Srbije organizuje radionicu za predstavnike kompanija o uticaju biznisa na ljudska prava 29. aprila u multifunkcionalnom prostoru Smart kolektiva.

“U poslednje vreme preplavljeni smo negativnim primerima koji u prvi plan ističu kršenje prava zagarantovanih zakonom, i kao lideri društveno odgovornog poslovanja želimo da pokažemo da u Srbiji itekako postoje i one pozitivne prakse koje su dobrovoljne i neuslovljene zakonskim obavezama. Naša je dužnost da takve prakse što više promovišemo i obaveza da sve kompanije koje posluju u Srbiji ohrabrimo da nastave da posluju društveno odgovorno ili ukoliko to trenutno ne čine, da započnu sa uvođenjem takvih praksi uz našu pomoć” – objašnjavaju iz kancelarije Foruma poslovnih lidera Srbije.

Radionica se organizuje u saradnji sa Beogradskim centrom za ljudska prava koji će kao ekspert u ovom polju predstaviti rukovodeća načela Ujedinjenih nacija o biznisu i ljudskim pravima, a radionica će obuhvatiti i konkretne primere kako biznis može uticati na ljudska prava u različitim aspektima svog poslovanja – od odnosa prema zaposlenima do odnosa prema životnoj sredini.

Radionica je namenjena profesionalcima iz kompanija koji se bave poslovima u oblasti CSR-a, usklađivanja poslovanja, prava, nabavke, ljudskim resursima i upravljanja rizicima. Svi zainteresovani za učešće na radionici mogu se prijaviti do 23. aprila na e-mail: office@fpl.rs.

Ovo je jedna od prvih aktivnosti koju FPL sprovodi u okviru The European Hub on Business and Human Rights kao nacionalni partner CSR Europe. Aktivnost je takođe deo šire inicijative promovisanja i podsticanja međusektorske saradnje koju sprovode Smart kolektiv i Forum poslovnih lidera Srbije uz podršku USAID-a i Instituta za održive zajednice u okviru programa ”Građansko društvo za budućnost”.

Tagovi:

Može vam se svideti

DON’T MISS OUT!
Prijavite se na naš newsletter
budite u toku sa najsvežijim CSR aktuelnostima u Srbiji i regionu! 
Prijava
Give it a try, you can unsubscribe anytime.
close-link