UČITAVANJE

Ukucaj za pretragu

FOP Vesti

Forum za odgovorno poslovanje partner projekata “Budi svoj”

1 min read
Podeli

Beograd, 28. april 2016. – Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja  Aleksandrar Vulin i upraviteljka fondacije “Uključi se” Milena Jakšić, potpisali su danas memorandum o saradnji na sprovođenju projekta “Budi svoj”, koji ima za cilj socijalnu inkluziju mladih bez roditeljskog staranja kada izađu iz sistema socijalne zaštite.

Pristupnicu generalnog donatora projekta “Budi svoj” potpisao je izvršni direktor Vojvođanske banke Marinos Vatis, a partnerske pristupnice da žele da učestvuju u projektu potpisali su i predstavnici Helenskog privrednog društva Srbije, preduzeća Trivit i Forum za odgovorno poslovanje.

Vulin je nakon potpisivanja sporazuma rekao da u Srbiji oko 6.500 dece odrasta bez roditeljskog staranja, da je 800 njih u institucijama, a da su ostali u hraniteljskim porodicama i da oni kroz projekat “Budi svoj” dobijaju priliku i nadu da se zaposle, usavršavaju.

Projekat “Budi svoj” osim edukativnih aktivnosti – predavanja, stručnog usavršavanja, stimuliše i zapošljavanja pre svega samozapošljavanje, koje uz adekvatnu podršku može da obezbedi potpuno osamostaljivanje mladih bez roditeljskog staranja.

Izvor: tanjug.rs

Tagovi:

Može vam se svideti

DON’T MISS OUT!
Prijavite se na naš newsletter
budite u toku sa najsvežijim CSR aktuelnostima u Srbiji i regionu! 
Prijava
Give it a try, you can unsubscribe anytime.
close-link