UČITAVANJE

Ukucaj za pretragu

FOP

Održan redovni sastanak članica Foruma

1 min read
Podeli

Beograd, 5. jul 2018. – Vojvođanska banka je prošlog četvrtka ugostila kolege iz kompanija članica Foruma za odgovorno poslovanje na drugom redovnom sastanku u 2018. godini.

Na početku sastanka predstavljeni su rezultati postignuti u prethodnom periodu, kada je početkom juna realizovana deseta po redu akcija korporativnog volontiranja „Naš Beograd“ na kojoj je učestvovalo više od 300 volontera, uređeno 11 javnih površina u glavnom gradu i direktno poboljšani uslovi kvaliteta života za preko 1000 sugrađana. U istom mesecu, kompanija IKEA Srbija postala je članica Foruma za odgovorno poslovanje.

Nakon toga, predstavljeni su ciljevi i uloga Foruma u okviru projekta Framework for giving koji uz podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID), a u koaliciji sa partnerima iz sektora civilnog društva koju čine Fondacija Ana i Vlade Divac, Trag Fondacija, Katalist, Srpski filantropski forum, Privredna komora Srbije, radi na poboljšanju pravnog i institucionalnog okvira za davanja i odgovorno poslovanje.  Jedan od narednih ciljeva je i promocija CSR-a u sektoru malih i srednjih preduzeća, pa je u skladu sa time deo agende bio posvećen razmatranju mogućih aktivnosti za uključivanje kompanija koje pripadaju ovoj grupi. Ujedno su predstavljeni i rezultati projekta EU Talent koji se nalazi u završnoj fazi a u okviru kojeg je objavljeno istraživanje na temu stručnih praksi u SME sektoru.

Na kraju sastanka, najavljena je kampanja „DESET GODINA PRVI“ koja će se do kraja godine sprovoditi sa ciljem obeležavanja desetogodišnjice rada Foruma.

T.Pasulj

Tagovi:

Može vam se svideti

DON’T MISS OUT!
Prijavite se na naš newsletter
budite u toku sa najsvežijim CSR aktuelnostima u Srbiji i regionu! 
Prijava
Give it a try, you can unsubscribe anytime.
close-link