UČITAVANJE

Ukucaj za pretragu

FOP Korporativno volontiranje Volontiranje

Održana dodela Evropskih nagrada za volontiranje zaposlenih 2011.

2 min read
Podeli

Svečana dodela Evropskih nagrada za volontiranje zaposlenih održana je 17. februara u restoranu Medijapan, u organizaciji Foruma poslovnih lidera i SMart Kolektiva, uz podršku USAID-a i Instituta za održive zajednice. U prisustvu predstavnika kompanija, diplomatskog kora i lokalnih i međunarodnih organizacija proglašeni su najbolji projekti kompanija u Srbiji u četiri kategorije: Large company, Innovation, Newcomer i Public Authority.

U kategoriji Velika kompanija, pobednik je kompanija Coca-Cola Hellenic Srbija za program saradnje sa Fakultetom organizacionih nauka u Beogradu. „Kompanija Coca-Cola Hellenic Srbija u velikoj meri polaže na razvoj lokalnih kadrova. Ulažući u talentovane mlade ljude ulažemo u budućnost kompanije, a samim tim i u zajednicu u kojoj poslujemo. Kroz partnerstvo sa FON-om nastojimo da studentima omogućimo sticanje vrhunskih praktičnih znanja i iskustava, kako bi svoj profesionalni razvoj nastavili u Srbiji. U programu je za godinu i po dana učestvovalo 500 studenata, a angažovano je oko 90 menadžera i preko 170 zaposlenih. Samo u prošloj godini zaposleno je osam studenata FON-a, što je 20 odsto od ukupnog broja visokoobrazovanih zaposlenih u 2010. godini u našoj kompaniji“, izjavila je Nataša Prodanović, direktor sektora za ljudske resurse Coca-Cola Hellenic Srbija.

Šef misije USAID-a u Srbiji, Susan Fritz, proglasila je pobednike u kategorijama Innovation i Newcomer program, a nagrade su dobili Vip mobile za program ,,Budi Vip student’’ i JKP Gradske pijace za program ,,Volonterski centar’’. U kategoriji Javne institucije za najbolji program proglašen je ,,Sajam praksi’’, koji realizuje Kancelarija za mlade grada Beograda.

,,Problem nezaposlenosti je prisutan ne samo u Srbiji, već i širom Evrope u kojoj prema podacima iz jula 2010., živi preko 23 miliona nezaposlenih. Zbog toga podrška zapošljavanju postaje tema od primarnog značaja, a nagrade poput ove podstiču poslovni sektor da daju svoj doprinos rešavanju ovog problema i učestvuju u projektima koji imaju za cilj razvijanje veština važnih za zapošljavanje kod različitih ciljnih grupa’’, rekao je Neven Marinović, izvršni direktor Foruma poslovnih lidera – prve mreže društveno odgovornih kompanija u Srbiji.

Ovom prilikom, suši specijalitete za goste su pripremali ,,VIP kuvari’’, predstavnici kompanija, diplomatskog kora i lokalnih i međunarodnih organizacija, uz pomoć profesionalnih kuvara restorana Medijapan, a prisutni su plaćali obroke koliko žele. Sav novac prikupljen tokom večeri doniran je organizaciji Kreativno edukativni centar za mentalno nedovoljno razvijene osobe (KEC MNRO), čiji su programi usmereni na radno angažovanje njihovih korisnika.

Korisnici KEC MNRO su ovom prilikom po prvi put prodavali ulični magazin Liceulice i tako zvanično postali deo mreže prodavaca ovog uličnog magazina.

Evropska nagrada za volontiranje zaposlenih dodeljuje se ove godine prvi put, i nagrađuje projekte usmerene na podršku zapošljavanju. U susret 2011. godini, koja je od strane Evropske komisije proglašena za godinu volontiranja, ova nagrada dodeljena je u 23 evropske zemlje a svi nacionalni pobednici učestvovaće u međunarodnom izboru. Evropski pobednik biće proglašen na konferenciji Responsible Business Convention, koju Business in the Community organizuje 17-18. marta 2011. u Londonu.

Tagovi:

Može vam se svideti

DON’T MISS OUT!
Prijavite se na naš newsletter
budite u toku sa najsvežijim CSR aktuelnostima u Srbiji i regionu! 
Prijava
Give it a try, you can unsubscribe anytime.
close-link