UČITAVANJE

Ukucaj za pretragu

FOP

Drugi CSR Forum – 19. april 2011. Belexpocentar

2 min read
Podeli

Glavni govornici ovogodišnjeg CSR Foruma bili su Mallen Baker i Graham Baxter, a konferenciju su otvorili Ivica Radović, državni sekretar Ministarstva životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja, Susan Fritz, direktorka misije USAID u Srbiji, Tsjeard Hoekstra, zamenik šefa misije ambasade Holandije u Srbiji i Katie Webber, direktorka kampanje ”Mayday“.

CSR Forum je i ove godine okupio vodeće kompanije koje posluju u Srbiji, predstavnike državnih institucija, međunarodnih organizacija i neprofitnog sektora, sa ciljem pospešivanja međusektorske saradnje i razmene iskustava iz oblasti društveno odgovornog poslovanja.

Ove godine, jedna od glavnih tema CSR Foruma bila je doprinos biznis sektora očuvanju prirodnih resursa. Negativni uticaj ljudi na životnu sredinu, koji je godinama rastao, danas dostiže alarmantne razmere. Poslovni sektor se nalazi u jedinstvenoj poziciji da udruživanjem znanja i resursa pronađe održiva rešenja za razvoj društva koja istovremeno smanjuju negativne posledice dugogodišnjeg ugrožavanja prirodnog okruženja. Forum poslovnih lidera, mreža vodećih društveno odgovornih kompanija u Srbiji, poziva vas da se priključite borbi za očuvanje prirodnih resursa kroz inicijativu „5 do 12“ koja je lansirana na konferenciji. www.5do12.org

Na konferenciji je učestvovalo 17 organizacija civilnog društva, za koje je ovo bila jedinstvena prilika da se na jednom mestu – koje okuplja društveno odgovorne kompanije – predstave poslovnom sektoru i uspostave sa njim partnerske odnose. Posetioci su tokom celog dana imali priliku da glasaju za najbolju organizaciju civilnog društva, a pobedila je Vojvođanska zelena inicijativa, kojoj je nagradu uručio Danko Runić, direktor gradske agencije za evropske integracije i saradnju sa udruženjima. Ova organizacija će pod pokroviteljstvom USAID-a i Instituta za održive zajednici imati priliku da pošalje dvoje svojih članova na trodnevno studijsko putovanje u srodnu evropsku organizaciju.

Organizatori CSR Foruma: Forum poslovnih lidera i SMart Kolektiv

Sponzori: Erste Banka, Holcim, U. S. Steel, Coca-Cola Hellenic, Societe Generale Banka, Banca Intesa, Eurobank EFG, Državna lutrija Srbije

Donatori: USAID, Institute for Sustainable Communities, Ambasada Holandije, Rockefeller Brothers Fund

Partneri: NALED, AmCham

Tagovi:

Može vam se svideti

DON’T MISS OUT!
Prijavite se na naš newsletter
budite u toku sa najsvežijim CSR aktuelnostima u Srbiji i regionu! 
Prijava
Give it a try, you can unsubscribe anytime.
close-link