UČITAVANJE

Ukucaj za pretragu

Članice Coca-Cola HBC FOP Vesti

Predstavljamo: Svetoslav Atanasov, potpredsednik Foruma za odgovorno poslovanje

2 min read
Podeli

Svetoslav Atanasov izabran je da bude jedan od tri člana predsedništva Foruma za odgovorno poslovanje na funkciji potpredsednika mreže. 

G. Atanasov generalni je menadžer Coca-Cola HBC Srbija, kompanije koja je članica Foruma od njegovog osnivanja. Coca-Cola HBC Srbija deo je Coca-Cola Sistema kao partnerska punionica kompanije Coca‑Cola. Kao punionica, koristi koncentrate i sirupe za proizvodnju, pakuje, prodaje i distribuira jedno od najpoznatijih bezalkoholnih pića na svetu, kao i ostale proizvode iz njenog širokog portfolia napitaka i konditorskih proizvoda ka partnerima i potrošačima. 

Principi društvene odgovornosti sastavni su deo poslovne kulture ove kompanije i utkani su u njenu strategiju održivosti – Misiju 2025 koja je usklađena sa ciljevima održivog razvoja Ujedinjenih nacija. 

,,Ključne oblasti koje odražavaju naše vrednosti su fokusirane na smanjenje emisija štetnih gasova, korišćenje vode, ambalažu, na ishranu, razvoj naših ljudi kao i unapređenje zajednice u kojoj poslujemo. Kada se radi o etičkim standardima i održivom načinu poslovanja, kod nas nema kompromisa već uvek težnje ka usavršavanju i primeni naprednih sistema upravljanja.’’, rekao je generalni menadžer Coca-Cola HBC Srbija. 

O ulozi i značaju  Foruma za odgovorno poslovanje potpredsednik Foruma g. Atanasov je izjavio da ,,zahvaljujući razvoju konstruktivnih partnerstava sa različitim institucijama i organizacijama, kompanije okupljene oko ove mreže su do sada postigle sjajne merljive rezultate, od volontiranja, preko različitih donacija, ulaganja u zajednicu kao i transparentnog izveštavanja.Veoma je važna aktivna uloga poslovnog sektora u pravcu ostvarenja ciljeva održivog razvoja i upravo iz tog razloga FOP predstavlja veoma važnu platformu gde kompanije imaju mogućnost da se značajno povežu, međusobno prenose znanje, iskustvo i podstiču jedni druge da grade odnose koji vode ka razvoju boljeg društva’’. 

Vodeći se krilaticom “Bolji biznis za bolje društvo”, Forum za odgovorno poslovanje okuplja kompanije koje doprinose razvoju društva kroz principe održivog razvoja i podstiče biznis sektor da bude aktivan i pouzdan partner zajednice u kojoj posluje. Forum osnažuje kompanije da posluju u skladu sa principima održivosti, odgovornosti i etike, i kroz sinergiju resursa i znanja doprinosi sprovođenju dobrih poslovnih praksi koje donose pozitivan i merljiv društveni uticaj. Članice Foruma za odgovorno poslovanje su: A1, Atlantic grupa, Bambi, Banca Intesa, Belgrade Airport, Bosis, B92, Coca-Cola HBC Srbija, Delhaize Serbia, Delta Holding, Direct Media, Elixir group, Erste Bank, Eurobank Direktna, Gecić law, Lidl Srbija, Manpower Group, Moravacem, Nelt Co, Nestlé Adriatic S, Nordeus, OTP Banka, PepsiCo, Represent Communications, Telekom Srbija, Telenor, TITAN Cementara Kosjerić, UniCredit Bank.  

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

DON’T MISS OUT!
Prijavite se na naš newsletter
budite u toku sa najsvežijim CSR aktuelnostima u Srbiji i regionu! 
Prijava
Give it a try, you can unsubscribe anytime.
close-link