UČITAVANJE

Ukucaj za pretragu

Edukacija FOP

Prvi trening na Akademiji poslovnih veština za neprofitne organizacije

2 min read
Podeli

Beograd, 29. april 2015. – Prvi trening u sklopu Akademije poslovnih veština za neprofitne organizacije na temu prezentacionih veština održan je 28. i 29. aprila. Trening je volonterski održala Mia Melegi iz kompanije EY.

Prvog dana treninga održano je  predavanje o veštinama javnog nastupa  – kako upravljati stresom pred i tokom javnog nastupa, tehnike govora, govor tela, održavanje kontakta očima, korišćenje vizuelnih elemenata u prezentaciji. Nakon predavanja učesnici su dobili zadatak da za drugi dan pripreme prezentaciju o njihovoj organizaciji u trajanju od pet minuta.

Drugog dana treninga učesnici su predstavljali prethodno pripremljene prezentacije, a njihovo prezentovanje je snimano video kamerom. Nakon toga svi učesnici zajedno su gledali prezentacije i davali jedni drugima povratne informacije i komentare. Učesnici su dobili i komentare i savete kako da poboljšaju svoj nastup od trenera Mie Melegi.

Kroz ovu obuku prošlo je 16 predstavnika različitih organizacija i socijalnih preduzeća iz Beograda, Aranđelovca, Srbobrana, Obrenovca i Krupnja. Učesnici su zadovoljni stečenim znanjem i novim veštinama. Jedna od učesnica treninga izjavila je: „Vrlo sam zadovoljna treningom, stečeno znanje ću iskorititi u radu svoje organizacije“ Oni su, takođe, uvideli koje su to greške koje prave pri prezentovanju i spremni su da rade na njihovom ispravljanju: „Sada znam na čemu treba da poradim u predstavljanju.“

Nakon produktivnog dvodnevnog učenja učesnici su izrazili želju da ovakvih okupljanja bude još, ali i rekli da se raduju saradnji sa novoupoznatim kolegama.

Akademija poslovnih veština za neprofitne organizacije je program koji omogućava organizacijama i socijalnim preduzećima da steknu biznis znanja i veštine koje će im pomoći da budu efikasnije, održivije i vidljivije u zajednici u kojoj rade. Tokom 2015. i 2016. godine, stručnjaci iz kompanija će prenositi svoja znanja i iskustvo kroz seriju predavanja i kao konsultanti u oblastima menadžmenta, marketinga, finansija, promocije, društvenih medija i slično.

 

 

Tagovi:

Može vam se svideti

DON’T MISS OUT!
Prijavite se na naš newsletter
budite u toku sa najsvežijim CSR aktuelnostima u Srbiji i regionu! 
Prijava
Give it a try, you can unsubscribe anytime.
close-link