UČITAVANJE

Ukucaj za pretragu

FOP Vesti

Sajam partnerstva i brzi sastanci na CSR forumu

2 min read
Podeli

Beograd, 23. decembar 2015. – Na ovogodišnjem, osmom po redu, Sajmu partnerstva, održanom u okviru CSR foruma (održanom 9. decembara), svoje programe, usluge, proizvode i predloge za saradnju sa biznis sektorom predstavilo je 15 organizacija i socijalnih preduzeća: ADRA, BELhospice, Centar za integraciju mladih, Coworking Serbia, Dobra bašta, Duga, GM Optimist, Izlazak, Kreativno mentorstvo, Prostor, Tačka komunikacije, Udruženje Kamenica,Vega, Živimo zajedno, Ženski centar Užice.

Sajam partnerstva predstavlja inovativan model povezivanja sektora i iniciranja konkretne saradnje između organizacija, socijalnih preduzeća i kompanija. Od 2008. godine do danas, više od 100 organizacija, socijalnih preduzeća i ustanova imalo je priliku da više od 1000 posetilaca sajma upozna sa svojim inicijativama i mogućnostima za saradnju, što je iniciralo mnoga uspešna partnerstva. I ovogodišnji Sajam protekao je u dinamičnoj atmosferi, a posetioci konferencije i Sajma su pokazali veliko interesovanje za učesnike Sajma. Na Sajmu je distribuiran i Katalog predloga za saradnju „Partnerstva po meri društva“ u kojem je prestavljeno tridesetak predloga organizacija i socijalnih preduzeća za saradnju sa bizis sektorom.

Osim učešća na Sajmu, po prvi put na CSR Forumu, učesnici Sajma su svoje predloge za saradnju direktno predstavili predstavnicima 13 kompanija na brzim sastancima. Kompanije učesnice bile su: Airport city, Banca Intesa, Coca Cola Hellenic, Direct Media, Erste Bank, GSK, Hyatt, IKEA, L’OREAL, NIS gazprom njeft, UniCredit Bank, Vip mobile, Vojvođanska banka.  Smart kolektiv je sa izabranim organizacijama i socijalnim preduzećima održao i pripremnu radionicu, kako bi pomogao organizaciijama i socijalnim preduzećima da se što bolje pripreme za predstavljanje ideja u dva minuta. Obe strane ocenile su Sajam i Brze sastanke kao veoma korisne i dobre načine za međusobno upoznavanje i povezivanje.

brzi sastanci

Kompanije su ocenjivale predstavljanje organizacija i utisak koji su ostavile, a prema glasovima kompanija najbolji utisak i predloge za saradnju predstavila je Ivana Todorović iz BELhospice centra za palijativno zbrinjavanje i palijativnu medicinu. Sve kompanije su ocenile da postoji potencijal za saradnju sa ovom organizacijom. Drugo mesto pripalo je Marku Krajnoviću, iz Coworking Serbia, a treće Nikoli Radojloviću iz udruženja Živimo zajedno.

Tagovi:

Može vam se svideti

DON’T MISS OUT!
Prijavite se na naš newsletter
budite u toku sa najsvežijim CSR aktuelnostima u Srbiji i regionu! 
Prijava
Give it a try, you can unsubscribe anytime.
close-link