UČITAVANJE

Ukucaj za pretragu

Konkursi Mala i srednja preduzeća Vesti

InR Projekat raspisao javni poziv za zapošljavanje Roma i drugih marginalizovanih grupa putem prakse

2 min read
Podeli
InR Projekat raspisao javni poziv za zapošljavanje Roma i drugih marginalizovanih grupa putem prakse

Beograd, 09. novembar 2020. godine – Projekat Nemačke razvojne saradnje ’’Inkluzija Roma i drugih marginalizovanih grupa u Srbiji’’, poziva sva mala, srednja i velika preduzeća u Srbiji da se prijave na učešće u konkursu za zapošljavanje Roma i drugih marginalizovanih grupa putem stručne obuke.

Cilj ovog projekta je saradnja sa preduzećima koje imaju potrebu za zapošljavanjem i žele da doprinesu razvoju veština manjinskih grupa u Srbiji i tako omoguće uključenje istih u lokalnu ekonomiju i zajednicu. Osim toga, kompanije koje budu zaposlile neke od pripadnika marginalizovanih krupa imaće i druge prednosti, poput nadoknada dela troškove obuke i isplate, podrške pri regurtaciji i odabiru kandidata, mentorstvo i saradnje sa GIZ-om.

Sva preduzeća koja žele da se prijave treba da ispune određene uslove, a to su:

  • Kompanija ima najmanje 10 zaposlenih;
  • Kompanija nije pod istragom ili joj nije izrečena zabrana rada u Srbiji ili inostranstvu;
  • Kompanija posluje pozitivno u barem tri od poslednjih pet godina i nema kontinuirano smanjenje broja zaposlenih (ovaj kriterijum se odnosi na period pre marta 2020. godine);
  • Vlasništvo: Privatne kompanije su primarna ciljna grupa, ali i javna preduzeća mogu da učestvuju u programu.

Nakon prijave, proces odabira kompanija učesnica odvijaće se na osnovu niza kriterijuma, koji uključuje profil kompanije, perspektive za zapošljavanje za predloženo zanimanje, socijalnu inkluziju i finansijske kriterijume. Svaka od ovih stavki podrazumeva skup drugih aspekata evaluacije, a kompanije će dobijati bodove prilikom ocenjivanja. Maksimalan broj bodova je 100.

Prijavni formular, koji možete preuzeti ovde, treba poslati na sledeću imejl adresu: marijana.simic@gfa-group.de. Ukoliko uspešno prođete prvi korak selekcije, od vas će se tražiti da dostavite kopiju rešenja iz Agencije za privredne registre, kao i skeniran finansijski izveštaj za prethodnu godinu.

Rok za prijavljivanje je 04.12.2020. godine.

Ukoliko želite da saznate više o projektu, možete prisustvovati jednočasovnoj onlajn prezentaciji, koja će se održati u četvrtak, 12.11, s početkom u 12h. Prijave za informativnu sesiju treba slati na miodrag.shrestha@gfa-group.de.

Projekat Nemačke razvojne saradnje “Inkluzija Roma i drugih marginalizovanih grupa u Srbiji”, realizuje Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju GIZ, uz stručnu podršku GFA consulting group GMbH. 

Za više informacija, posetite zvaničnu stranicu projekta InR.

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

DON’T MISS OUT!
Prijavite se na naš newsletter
budite u toku sa najsvežijim CSR aktuelnostima u Srbiji i regionu! 
Prijava
Give it a try, you can unsubscribe anytime.
close-link