UČITAVANJE

Ukucaj za pretragu

Ostalo Vesti

Javni konkurs za dodelu sredstava za podršku razvoja inovativnih delatnosti i samozapošljavanja

1 min read
Podeli

Beograd, 14. jul 2016.Potpisan je sporazum između Sekretarijata za privredu i Naučno-tehnološkog parka Beograd, čiji je cilj podrška samozapošljavanju nezaposlenih lica, razvoj novih inovativnih proizvoda i stvaranje novih tehnoloških preduzeća. 

Maja Bajagić, zamenica gradskog sekretara za privredu, je ovom prilikom naglasila da je ovo prvi put da se na osnovu Akcionog plana za zapošljavanje Grada Beograda iz 2016. godine raspisuje javni konkurs za dodelu sredstava za razvoj inovativnih delatnosti i samozapošljavanja.

– Sredstva za to u ovoj godini iznose pet miliona dinara, a po korisniku do 500.000 dinara, i to za korišćenje infrastrukturnih i stručnih usluga Naučno-tehnološkog parka „Beograd”. Sve ovo radimo u cilju samozapošljavanja nezaposlenih lica, da bi razvili visokotehnološke proizvode kako bi mladi ljudi krenuli da razvijaju svoja tehnološka preduzeća i uključili se na međunarodno tržište – rekla je Bajagićeva.

Gordana Danilović Grković, v.d. direktora Naučno-tehnoliškog parka Beograd, je istakla da Naučno-tehnološki park Beograd nakon nepunih godinu dana rada ima 29 kompanija.

– Uspeli smo zato što su se institucije udružile, zato što su država, grad i univerzitet stali iza parka. S jedne strane imamo institucije, s druge potencijal mladih ljudi. Poruka institucijama je da podržimo najbolje ne zato što oni ne mogu bez naše pomoći, već zato što su oni potrebni društvu, a poruka mladim ljudima je – dođite na Zvezdaru, pokažimo da je uspeh moguć i u Srbiji – rekla je na kraju direktorka NTP Beograd.

Tekst Javnog konkursa dostupan je na sajtu grada. 

Izvor: beograd.rs

Tagovi:

Može vam se svideti

DON’T MISS OUT!
Prijavite se na naš newsletter
budite u toku sa najsvežijim CSR aktuelnostima u Srbiji i regionu! 
Prijava
Give it a try, you can unsubscribe anytime.
close-link