UČITAVANJE

Ukucaj za pretragu

Ostalo Vesti

Nastavak saradnje kompanije NIS i Istraživačke stanice Petnica

2 min read
Podeli

Beograd, 14. jul 2016. – Generalni direktor kompanije NIS Kiril Kravčenko i direktor Istraživačke stanice Petnica Vigor Majić potpisali su Memorandum o saradnjina osnovu kojeg će NIS nastaviti da podržava ovu instituciju.

U skladu sa svojim strateškim opredeljenjem da investira u podršku nauci i u razvoj talentovanih mladih pojedinaca, NIS će u 2016. godini podržati rad Istraživačke stanice Petnica sa šest miliona dinara. Saradnjom su predviđena i gostujuća predavanja zaposlenih u NIS-u na seminarima koji se organizuju u Istraživačkoj stanici, a Petnica će, između ostalog, biti domaćin priprema srpskih olimpijskih timova za međunarodna takmičenja iz matematike, fizike i hemije.

Potpisivanje sporazuma sa Istraživačkom stanicom Petnica samo je jedan u nizu projekata koji kompanija NIS realizuje u cilju podrške naučno-obrazovnim projektima u Srbiji. Memorandum o saradnji potpisan je u Istorijskom muzeju Srbije, u kojem se trenutno održava jedinstvena interaktivna izložba posvećena velikom srpskom naučniku Mihajlu Pupinu.

Kiril Kravčenko, generalni direktor NIS-a, rekao je da je kompaniji veliko zadovoljstvo što ima višegodišnju saradnju sa Istraživačkom stanicom Petnica koju ju nazvao najboljom institucijom za razvoj mladih talenata na Balkanu.

„Za nas je saradnja sa Petnicom strateška i dugoročna saradnja. To je deo naše društvene odgovornosti i sigurno je da ćemo i u budućnosti, bez obzira na krizu u naftnoj industriji, nastaviti da ulažemo u Petnicu. Veliko nam je zadovoljstvo što dobro sarađujemo sa Petnicom i nadam se da je to samo početak“, rekao je Kravčenko.

Vigor Majić, direktor Istraživačke stanice Petnica, zahvalio je NIS-u na podršci koja je započela 2009. godine kada je ta organizacija bila u ozbiljnoj krizi.

„Taj momenat kada je Petnica prepoznata kao nešto što vredi, nešto što će možda pomoći da neki novi Pupin, neki novi Tesla, ne izgubi motivaciju za daljim obrazovanjem i usavršavanjem, bio je izuzetno važan za nas. Nama ovaj gest mnogo znači, i materijalno i moralno, da bismo mogli da planiramo na duže staze i da damo maksimum od sebe da rezultati budu najbolji mogući “, rekao je Majić.

Kompanija NIS kroz korporativni program društvene odgovornosti „Energija znanja“, kontinuirano pomaže Petnicu od 2009. godine kada je rad te organizacije bio doveden u pitanje zbog nedostatka sredstava. Do sada je za rad Istraživačke stanice obezbeđeno 84 miliona dinara, a samo u 2015. godini zahvaljujući podršci NIS-a u Petnici su održana 154 programa kroz koje je prošlo 1.550 polaznika, saradnika i predavača. Obezbeđivanjem podrške za rad Petnice kompanija NIS i u uslovima krize u naftnom sektoru nastavlja sa ulaganjima u naučno-obrazovne projekte i promociju nauke, sarađujući sa partnerima kojima je podsticanje naučne svesti i društvenog angažovanja kod mladih jedan od osnovnih prioriteta.

Izvor: BIZLife

 

Tagovi:

Može vam se svideti

DON’T MISS OUT!
Prijavite se na naš newsletter
budite u toku sa najsvežijim CSR aktuelnostima u Srbiji i regionu! 
Prijava
Give it a try, you can unsubscribe anytime.
close-link