UČITAVANJE

Ukucaj za pretragu

Ostalo Vesti

Poziv društveno odgovornim kompanijama da doniraju hranu

1 min read
Podeli

Beograd, 15. jul 2016. – Banka hrane Beograd poziva sve društveno odgovorne kompanije da se uključe i da u skladu sa svojim mogućnostima pomognu rad ove humanitarne organizacije. Organizacija svakodnevno dobija pozive velikog broja novih humanitarnih udruženja, ali uspeva da odgovori tek na svaki peti upit jer su količine hrane sa kojima raspolaže ograničene. Trenutno pomaže 120 humanitanih udruženja u Srbiji. U našoj zemlji, prema javno dostupnim informacijama, svaki četvrti građanin živi na granici siromaštva.

Od početka godine do danas, Banka hrane prikupila je 678 tona namirnica od čega je najviše donirala kompanija Delez Srbija, slede Carnex, Coca-Cola HBC Srbija, Trampex, Polimark, Nestle Adriatic i Dijamant. Banka hrane poziva i druge kompanije da se priključe aktivnostima u suzbijanju gladi i smanjenju siromaštva.

Banka hrane Beograd ove godine obeležava 10 godina rada u Srbiji, a od 2009. godine članica je Evropske federacije Banaka hrane (FEBA) koja razvija ideju kulture deljenja, solidarnosti i filantropije u poslednjih 30 godina širom Evrope i koja broji preko 265 banaka hrane. Princip rada banaka hrane se bazira na prikupljanju namirnica od proizvođača hrane, trgovinskih lanaca i prehrambenog sektora i prosleđivanju pomoći u hrani drugim humanitarnim organizacijama, udruženjima i institucijama u cilju pomaganja svim socijalno ugroženim grupama. Na ovaj način, Banka hrane Beograd pomaže samohrane majke, osobe sa invaliditetom, ratne vojne invalide, decu bez roditeljskog staranja, porodice bez primanja, izbegla i raseljena lica, korisnike Narodnih kuhinja, osobe sa smetnjama u razvoju, penzionere, pripadnike Romske populacije, povratnike u društvo, korisnice Sigurnih kuća itd.

Banku hrane možete kontaktirati putem mejla bankahranebg@gmail.com

 

 

Tagovi:

Može vam se svideti

DON’T MISS OUT!
Prijavite se na naš newsletter
budite u toku sa najsvežijim CSR aktuelnostima u Srbiji i regionu! 
Prijava
Give it a try, you can unsubscribe anytime.
close-link