UČITAVANJE

Ukucaj za pretragu

Članice Nefinansijsko izveštavanje Održivi razvoj Vesti

DOP izveštaj Erste Banke za 2015. godinu

1 min read
Podeli

Beograd, 19. jul 2016.Erste Banka objavila je osmi izveštaj o društveno odgovornom poslovanju „Banka to su ljudi!“. Ovaj izveštaj predstavlja važnu godinu za Banku – godinu jubileja u kojoj je proslavljeno prvih 10 godina uspešnog poslovanja u Srbiji.

Svoju posvećenost odgovornom i održivom poslovanju Erste Banka je potvrdilia i uoči same desetogodišnjice poslovanja usvajanjem nove nove Strategije DOP-a za period 2015–2019. godine, koja donosi još čvršće povezivanje društvene odgovornosti s osnovnim poslovanjem, s fokusom na odgovornom finansiranju i finansijskoj inkluziji pojedinaca i grupa, kojima su finansijske usluge teže dostupne. Pored toga, nova Strategija predviđa dalji razvoj upravljanja uticajima preko lanca nabavke, u skladu s jednom od najvažnijih tendencija u razvoju DOP-a, koja podrazumeva širenje odgovornosti kompanije i na njene indirektne uticaje.

Izveštaj je izrađen, kao i u prethodne četiri godine, u skladu s najrelevantnijim međunarodno prihvaćenim smernicama Globalne inicijativa za izveštavanje (Global Reporting Initiative – GRI). U skladu sa sugestijama Globalnog dogovora UN, prvi put je uvedeno i izveštavanje povezano s doprinosom implementaciji Principa osnaživanje žena koje je definisala organizacija UN Women, a koje je Banka među prvim potpisnicima u Srbiji podržala još 2012. godine. U ovom izveštaju pored ustaljenih celina uvedena je i nova celina – Odgvornost u lancu nabavke.

Sva pitanja ili komentare možete slati na dop@erstebank.rs

Izveštaj možete pogledati i preuzeti na ovoj stranici. 

Tagovi:

Može vam se svideti

DON’T MISS OUT!
Prijavite se na naš newsletter
budite u toku sa najsvežijim CSR aktuelnostima u Srbiji i regionu! 
Prijava
Give it a try, you can unsubscribe anytime.
close-link