UČITAVANJE

Ukucaj za pretragu

Ostalo Vesti

Karneks donirao 70.000 evra za operacionu salu porodilišta u Vrbasu

2 min read
Podeli

Beograd, 26. februar 2019. – U opštoj bolnici u Vrbasu u odeljenju za porođaje danas je otvorena operaciona sala za carske rezove koja je opremljena donacijom od 70.000 evra kompanije Karneks (Carnex), članice MK Grupe.

Donacija je uručena povodom 60 godina rada Karneksa. Direktor MK Grupe Jovan Purar rekao je da je ta kompanija u poslednjih pet godina donirala četiri miliona evra za humanitarne akcije.

„MK Grupa, sa kompanijama članicama, dugogodišnji je pouzdan partner lokalnim zajednicama u kojima posluje, naročito kada se radi o poboljšanju uslova života dece i mladih“, rekao je Purar.

Kompanija Karneks je prema rečima direktora Mohana Šreste (Mohan Shrestha) odlučila da pomogne da se poveća bezbednost majki pri porođaju i pripremi za najvažniju ulogu u životu. „Za nas je već tradicija da pomažemo zdravstvu, jer kompanija Karneks je za svoj jubilarni 50. rođendan već donirala bolnici u Vrbasu reanimobil, koji je neophodan za brzu intervenciju i reanimaciju bolesnika na terenu“, rekao je on.

Dodao je da kao lider na tržištu mesne industrije i deo MK Grupa sistema, Karneks ima odgovornost da pozitivno utiče na sve oblasti života, posebno kada je u pitanju zdravlje.

Pomoćnica pokrajinskog sekretara za zdravstvo Srbije Snežana Bojanić rekla je da je donatorstvo postalo tradicija kompanije Karneks koja je najveći donator vojvođanskog zdravstva. „Ovo su svetli primeri donatorstva koji će pomoći da se u ovoj bolnici poveća broj porođaja od 600 -700 na 1.000 godišnje“, rekla je Bojanić.

Direktor Opšte bolnice u Vrbasu Milan Popov je rekao da sada kada bolnica ima najsavremeniju opremu svaki komplikovaniji porođaj može da se obavi carskim rezom za 10 minuta i da će majke uživati u novim uslovima. „Hvala Karneksu što nam je pomogao da unapredimo usluge našim pacijentima“, rekao je Popov.

Predsednik opštine Vrbas Milan Glušac je ocenio da se prema donaciji Kaneksa može videti kakva je saradnja javnog i privatnog sektora. „Ovo je važna pomoć jer opština ne može sve sama da finansira. Imamo dobru saradnju sa MK Grupom i sada su nam izašli u susret i donirali 70.000 evra, što mnogo znači i opštini i bolnici u kojoj gravitira više od 200.000 stanovnika“, rekao je Glušac.

Izvor: BIZLife/Beta

Foto: Beta/Milan Obradovi

Tagovi:

Može vam se svideti

DON’T MISS OUT!
Prijavite se na naš newsletter
budite u toku sa najsvežijim CSR aktuelnostima u Srbiji i regionu! 
Prijava
Give it a try, you can unsubscribe anytime.
close-link