UČITAVANJE

Ukucaj za pretragu

Ostalo Vesti

NIS obeležio Dan zaštite životne sredine ekološkom akcijom u Nacionalnom parku „Fruška gora“

1 min read
Podeli

Novi Sad, 5. jun 2017. – Povodom 5. juna, Svetskog dana zaštite životne sredine, danas je u Nacionalnom parku „Fruška gora“ organizovana ekološka akcija uređenja i čišćenja fruškogorskih potoka.U akciji pod nazivom „Radni dan za prirodu“ učestvovalo je gotovo 100 predstavnika NIS-a, Pokrajinskog sekretarijata za urbanizam i zaštitu životne sredine, JP „Nacionalni park Fruška gora“ i Pokrajinskog zavoda za zaštitu prirode koji su zajedničkim snagama očistili prostor na izvorištima Rakovačkog, Dobočaš i Điros potoka.
Cilj akcije je razvoj ekološke svesti u pravcu odgovornijeg ponašanja prema životnoj sredini, sa naglaskom na vodotokove, imajući u vidu da fruškogorski potoci predstavljaju značajne ekološke koridore koji povezuju Frušku goru sa Savom i Dunavom.
Odgovoran odnos prema vodnim resursima je jedan od prioriteta NIS-a u smislu zaštite životne sredine, a ulaganje u zaštitu životne sredine je jedan od glavnih prioriteta kompanije. NIS brine o zaštiti životne sredine kroz različite projekte usmerene na strogo poštovanje najviših ekoloških standarda, efikasno i odgovorno korišćenje raspoloživih resursa, povećanje energetske efikasnosti i upotrebu obnovljivih izvora energije. Aktivnosti i rezultati NIS-a u domenu zaštite životne sredine stalno se unapređuju sa ciljem razvoja ekološke svesti pojedinaca i čitave zajednice.
Svetski dan zaštite životne sredine obeležava se sa ciljem da se skrene pažnja javnosti na potrebu očuvanja životne sredine. Tema ovogodišnjeg dana je povezivanje ljudi sa prirodom, a obeležava se uz slogan “Ja sam sa prirodom”.

Izvor: BIZLife

Tagovi:

Može vam se svideti

DON’T MISS OUT!
Prijavite se na naš newsletter
budite u toku sa najsvežijim CSR aktuelnostima u Srbiji i regionu! 
Prijava
Give it a try, you can unsubscribe anytime.
close-link