UČITAVANJE

Ukucaj za pretragu

Ostalo Vesti

NIS ulaže gotovo milion evra u zdravstvene institucije širom Srbije

3 min read
Podeli

Beograd, 22. mart 2019. – Kompanija NIS u okviru ovogodišnjeg programa “Zajednici zajedno“ ulaže gotovo milion evra (116,5 miliona dinara) u poboljšanje rada zdravstvenih ustanova u 13 gradova i opština širom Srbije (Beograd, Novi Sad, Niš, Čačak, Pančevo, Požarevac, Zrenjanin, Kikinda, Novi Bečej, Srbobran, Žitište, Kanjiža, Plandište). Ovim povodom danas je u Domu  Narodne skupštine Republike Srbije potpisan Memorandum o saradnji između kompanije NIS i Ministarstva zdravlja Republike Srbije, kao i sporazumi o saradnji NIS-a i 13 lokalnih samouprava u kojima kompanija posluje.

Sporazume su potpisali Kiril Tjurdenjev, generalni direktor NIS-a, Zlatibor Lončar, ministar zdravlja Republike Srbije, i predstavnici 13 opština i gradova u kojima se program sprovodi.

Zlatibor Lončar, ministar zdravlja Republike Srbije je ovom prilikom pozdravio inicijativu kompanije NIS koja je sva sredstva programa „Zajednici zajedno“ usmerila u zdravstvo. „Kao ministar zdravlja uvek iskreno pozdravljam ovakve inicijative u okviru kojih se društveno odgovorne kompanije, poput kompanije NIS opredeljuju da pruže podršku zdravstvu u gradovima i opštinama širom Srbije u kojima posluju. Iskreno se nadam da ćemo u narednom periodu uz neke nove pobede i aktivnosti nastaviti naše partnerstvo“, rekao je Lončar.

Kiril Tjurdenjev, generalni direktor NIS-a je rekao da je zdravlje dece i mladih dragoceno i naveo značaj ulaganja kompanije NIS u zdravstvene ustanove širom Srbije„. Naša prava dobit je najbolja moguća budućnost svakog deteta, a investicija u to nije obaveza, već privilegija. Uveren sam da će svi pozdraviti našu odluku da, u saradnji sa Ministarstvom zdravlja i lokalnim samoupravama, sva sredstva iz programa „Zajednici zajedno“ u ovoj godini usmerimo upravo u zaštitu dečjeg zdravlja. Ova ulaganja ostaju naše trajno opredeljenje i ne zavise od ostvarene dobiti. Sigurni smo da oprema koju smo donirali zdravstvu u Srbiji, pre svega dečjim bolnicama, već daje dobre rezultate“, rekao je Tjurdenjev.

Miloš Vučević, gradonačelnik Novog Sada zahvalio se kompaniji NIS na dugogodišnjoj saradnji i naveo značaj podrške zdravstvenim ustanovama  u  okviru programa „Zajednici zajedno“. „Za deset godina rada na ovom projektu, uspeli smo da poboljšamo uslove života i unapredimo različite društvene oblasti u našim gradovima. Ove godine u okviru sporazuma između Ministarstva zdravlja Republike Srbije i Naftne industrije Srbije svi ćemo se orijentisati na najosetljiviju i najbitniju društvenu oblast, a to je zdravstvena zaštita prvenstveno dece i mladih. Siguran sam da ćemo mi kao lokalne samouprave, gradovi i opštine, biti spremni da imamo dobre projekte zajedno sa NIS-om, da najbolji projekti budu vrednovani, kao i da ove investicije budu distribuirane tamo gde je najpotrebnije. To je svakako plus za sve ove gradove, to je veliki plus za Srbiju i veliki plus za socijalnu i zdravstvenu zaštitu“, istakao je gradonačelnik Novog Sada.

Potpisivanjem sporazuma o saradnji između NIS-a i 13 lokalnih zajednica ujedno počinje i ovogodišnji konkurs „Zajednici zajedno“. Vodeći se činjenicom da je samo zdrava zajednica, jaka zajednica, NIS je ovogodišnji budžet u okviru programa „Zajednici zajedno“ u ukupnom iznosu od 116,5 miliona dinara, usmerio isključivo u oblasti zdravstvene zaštite dece i omladine, u lokalnim zajednicama u kojima posluje. Od ove godine programu se pridružila i 13. lokalna zajednica – Plandište, čime NIS nastavlja da proširuje partnerstvo i prijateljstvo sa opštinama i gradovima širom Srbije. Na ovaj način kompanija želi da doprinese daljem razvoju lokalnih zajednica i pruži svoj doprinos unapređenju kvaliteta života u njima, posebno najmlađima. U skladu sa tim ciljem, u svakom gradu ili opštini u kojima se program sprovodi, biće finansirano do pet projekata koje prijave zdravstvene ustanove. O izboru projekata odlučivaće Komisija sastavljena od predstavnika Ministarstva zdravlja Republike Srbije, kompanije NIS i lokalne zajednice. Svi uslovi i propozicije javnog konkursa „Zajednici zajedno“ koji traje do 22. aprila, 2019. godine mogu se naći na sajtu www.zajednicizajedno.nis.eu, a rezultati  konkursa biće objavljeni do 31. maja 2019. godine.

Izvor: BIZLife

Foto: NIS

Tagovi:

Može vam se svideti

DON’T MISS OUT!
Prijavite se na naš newsletter
budite u toku sa najsvežijim CSR aktuelnostima u Srbiji i regionu! 
Prijava
Give it a try, you can unsubscribe anytime.
close-link