UČITAVANJE

Ukucaj za pretragu

Inkluzija Lidl Vesti

Nova kampanja kompanije Lidl: „Hoćeš da menjamo mesta? Pomeri se s mesta“

2 min read
Podeli

Kompanija Lidl u saradnji sa Nacionalnom organizacijom osoba sa invaliditetom Srbija –  NOOIS., pokrenula je u oktobru projekat pod nazivom „Hoćeš da menjamo mesta? Pomeri se s mesta“. Ovaj projekat osmišljen je sa ciljem podizanja svesti potrošača Lidla, kao i šire populacije o pravima i potrebama osoba sa invaliditetom, kao i rešavanja problema nepropisnog parkiranja na parking mestima za osobe sa invaliditetom.  

Projekat se sastoji od dugoročnog obeležavanja parking mesta za osobe sa invaliditetom ispred prodavnica Lidla, koji prenose poruku „Hoćeš da menjamo mesta? Pomeri se s mesta“ i obaveštava vozače da je bahato parkiranje samo jedna od prepreka sa kojima se ova grupa ljudi suočava. Na početku kampanje, Lidl je obeležio parking mesta za osobe sa invaliditetom ispred 28 prodavnica, a dugoročni cilj je da uz obeležena mesta, ostave dodatnu poruku koja će skrenuti pažnju i probuditi dodatnu empatiju.  

U sklopu kampanje, snimljeni su edukativni videi koji se bave temama nepropisnog parkiranja, komunikacijom sa osobama sa invaliditetom, kao i manje vidljivim invaliditetima. 

Kompanija Lidl jedna je od članica Foruma za odgovorno poslovanje. Vodeći se krilaticom “Bolji biznis za bolje društvo, Forum za odgovorno poslovanje okuplja kompanije koje doprinose razvoju društva kroz principe održivog razvoja i podstiče biznis sektor da bude aktivan i pouzdan partner zajednice u kojoj posluje. Forum osnažuje kompanije da posluju u skladu sa principima održivosti, odgovornosti i etike, i kroz sinergiju resursa i znanja doprinosi sprovođenju dobrih poslovnih praksi koje donose pozitivan i merljiv društveni uticaj. Članice Foruma za odgovorno poslovanje su: A1, Atlantic grupa, Bambi, Banca Intesa, Belgrade Airport, Bosis, B92, Coca-Cola HBC Srbija, Delhaize Serbia, Delta Holding, Direct Media, Elixir group, Erste Bank, Eurobank Direktna, Gecić law, Lidl Srbija, Manpower Group, Moravacem, Nelt Co, Nestlé Adriatic S, Nordeus, OTP Banka, PepsiCo, Represent Communications, Telekom Srbija, Yettel, TITAN Cementara Kosjerić, UniCredit Bank. 

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

DON’T MISS OUT!
Prijavite se na naš newsletter
budite u toku sa najsvežijim CSR aktuelnostima u Srbiji i regionu! 
Prijava
Give it a try, you can unsubscribe anytime.
close-link