UČITAVANJE

Ukucaj za pretragu

Edukacija Ostalo Vesti

Poziv na učešće na dvodnevnom treningu o zelenoj ekonomiji u Crnoj Gori

2 min read
Podeli

Beograd, 20. jul 2018 – Smart kolektiv sa zadovoljstvom upućuje poziv svim zainteresovanim organizacijama civilnog društva u Srbiji koje se bave zelenom ekonomijom, zaštitom životne sredine, održivim razvojem i zelenim preduzetništvom da se prijave za učešće na dvodnevnom regionalnom treningu o zelenoj ekonomiji, koji će biti organizovan tokom septembra 2018. godine u Crnoj Gori. Trening organizuje FORS Montenegro u okviru projekta GEAR – Zelena ekonomija za razvoj regiona, na kojem je Smart kolektiv jedna od partnerskih organizacija.

Planiran da traje tri godine, GEAR ima za cilj da poveća broj aktivnosti i uticaj organizacija iz Crne Gore, Srbije, BiH, Makedonije i Albanije u oblasti zaštite životne sredine, zelene ekonomije i održivog poslovanja, a glavne aktivnosti projekta biće fokusirane na uspostavljanje mreže organizacija, jačanje njihovih kapaciteta i promovisanje teme zelene ekonomije u regionu. U okviru projekta planirana je i dodela malih grantova (do 6.000 EUR) organizacijama u Srbiji tokom 2019. godine.

Trening o zelenoj ekonomiji će okupiti 30 predstavnika civilnih organizacija iz Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine. Deset predstavnika organizacija iz Srbije će imati priliku da učestvuju na treningu i povežu se sa svojim kolegama iz regiona. Za sve učesnike biće organizovan prevoz i obezbeđen smeštaj od strane organizatora. O tačnom datumu i mestu održavanja treninga odabrane organizacije će biti obaveštene tokom avgusta.

Za učešće na radionici se možete prijaviti putem ovog linka. Za sva dalja pitanja možete kontaktirati Smart kolektiv putem mejla tamara@smartkolektiv.org

Kriterijumi za prijavu:

1. Aktivnosti organizacije su usmerene ka temama zelene ekonomije, zaštite životne sredine, održivog razvoja ili zelenog preduzetništva

2. Organizacija postoji duže od godinu dana i ima do sada minimum jedan uspešno realizovan projekat

Organizacije koje ispunjavaju ove kriterijume biće rangirane na osnovu motivacije da učestvuju na treningu. Deset najbolje rangiranih organizacija biće pozvano na trening.

Rok za prijavljivanje: 15. avgust 2018.

Pored Smart kolektiva, organizacije koje učestvuju u sprovođenju projekta su: FORS Montenegro iz Crne Gore, Centar za razvoj i podršku iz BiH, EKO Svest iz Makedonije, EDEN Centar iz Albanije i Udruženje Slap iz Hrvatske. Projekat finansira Evropska unija u okviru Programa podrške civilnom društvu i medijima za 2016-2017.

Tagovi:

Može vam se svideti

DON’T MISS OUT!
Prijavite se na naš newsletter
budite u toku sa najsvežijim CSR aktuelnostima u Srbiji i regionu! 
Prijava
Give it a try, you can unsubscribe anytime.
close-link