UČITAVANJE

Ukucaj za pretragu

Ostalo Vesti

Saradnja NIS-a i Instituta „Mihajlo Pupin“

2 min read
Podeli

Beograd, 10. jun 2017. – Predstavnici kompanije NIS i Instituta „Mihajlo Pupin“ iz Beograda potpisali su danas Memorandum o saradnji u oblasti obrazovanja, stručnog usavršavanja kadrova i razmene znanja. Memorandum o saradnji su na svečanosti u Poslovnom centru NIS-a u Novom Sadu potpisali Andrej Šibanov, zamenik generalnog direktora i direktor Funkcije za organizaciona pitanja, i Sanja Vraneš, generalni direktor Instituta „Mihajlo Pupin“.
Dokumentom je predviđeno uspostavljanje partnerskih odnosa NIS-a i Instituta „Mihajlo Pupin“, što će doprineti unapređenju i podsticanju uzajamnog stručnog i naučnog usavršavanja, povezivanju tehnološkog i naučnog rada sa aktivnostima NIS-a, kao i razmeni znanja i iskustava. Takođe, sporazumom je predviđeno i zajedničko učešće u projektima multilateralnih i bilateralnih institucija sa ciljem realizacije istraživačko-razvojnih i obrazovnih projekata.
Saradnja dve strane biće posebno realizovana u okviru NIS-ovog korporativnog programa „Energija znanja“ koji već pet godina uspešno uspostavlja partnerstva sa obrazovnim i naučnim institucijama u cilju unapređenja uslova za obrazovanje i školovanje mladih stručnjaka, kao i prilagođavanja studijskih programa potrebama tržišta. U okviru ovog programa, kompanija NIS je do sada potpisala 46 sporazuma sa domaćim i međunarodnim naučnim i obrazovnim ustanovama.
„U današnje vreme koje je obeleženo ubrzanim tehnološkim razvojem neophodno je kontinuirano unapređivati stečena znanja. Zbog toga smo posebno ponosni što će razmena uzajamnog znanja i iskustava eksperata NIS-a i stručnjaka sa Instituta „Mihajlo Pupin“ biti podstaknuta ovom saradnjom“, izjavio je Andrej Šibanov, zamenik generalnog direktora NIS-a i direktor Funkcije za organizaciona pitanja.
Povodom svečanog potpisivanja Memoranduma održan je i niz predavanja stručnjaka i inženjera Instituta „Mihajlo Pupin“ iz oblasti energetske efikasnosti.
NIS je u 2016. godini postao prva kompanija u Srbiji koja je za svoj doprinos razvoju obrazovanja dobila prestižnu „Svetosavsku nagradu“ koju dodeljuje Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Vlade Republike Srbije.
Dodatne informacije:
Institut „Mihajlo Pupin“ je državni naučno-istraživački institut koji se bavi istraživanjem u oblastima elektronike, automatike, procesnog upravljanja, računarstva, telekomunikacija, digitalne obrade signala, informacionih sistema, softverskog inženjerstva i robotike.

Izvor: bizlife.rs

Tagovi:

Može vam se svideti

DON’T MISS OUT!
Prijavite se na naš newsletter
budite u toku sa najsvežijim CSR aktuelnostima u Srbiji i regionu! 
Prijava
Give it a try, you can unsubscribe anytime.
close-link