UČITAVANJE

Ukucaj za pretragu

Ostalo Vesti

“Sekopak” dodelio sertifikate o doprinosu u uštedi emisije CO2

1 min read
Podeli

Beograd, 16. septembar 2015. – “Sekopak” je u saradnji sa Danas konferens centrom i uz podršku Agencije za zastitu životne sredine organizovao konferenciju “Zelena ekonomija i reciklažna infrastruktura” u sredu 16. septembra u “Radisson blue Old Mill” hotelu u Beogradu.

Na ovoj konferenciji “Sekopak” je prvi put na našem tržištu promovisao CO2 kalkulator na osnovu koga je dodelio sertifikate kompanijama u sistemu operatera, za učinak u smanjenju emisije CO2 u atmosferu, a na bazi plasiranih i recikliranih količina ambalažnog otpada u prethodnoj godini.

U ime Republike Srbije sertifikat je primila ministarka poljoprivrede i zaštite životne sredine Vlade Srbije, Snežana Bogosavljević Bošković. Sertifikat je svečano dodeljen sledećim kompanijama: “Unilever”, AD “Imlek”, CRH, “Nestle Adriatics”, “Tigar Tyres”, “Metalac posuđe”, “Comtrade”, “Henkel”, “Lafarge”, “Delhaize”, “Tetra Pak”, “Coca- Cola”, Koncern “Bambi”, “Knjaz Miloš”.

– Ekskluzivnom dodelom sertifikata “Sekopak” postaje prvi i jedini operater na tržištu Srbije, koji industriji omogućuje uvid u doprinos uštedi emisije CO2 gasova. Od ukupne uštede CO2 gasova Republike Srbije od 16.076 tona, “Sekopak” učestvuje sa 67% odnosno 10.763 tona. To smo postigli zahvaljujući primarnoj selekciji i sakupljanju ambalažnog otpada iz komunalnih izvora. A to je dalo za rezultat zastupljenost svih 5 vrsta ambalažnog otpada, a samim tim i najveću uštedu u emisiji CO2 – izjavila je Violeta Belanović Kokir, generalna direktorka kompanije “Sekopak”, tržišnog lidera u upravljanju ambalažnim otpadom.

Izvor: ekapija.

Tagovi:

Može vam se svideti

DON’T MISS OUT!
Prijavite se na naš newsletter
budite u toku sa najsvežijim CSR aktuelnostima u Srbiji i regionu! 
Prijava
Give it a try, you can unsubscribe anytime.
close-link