UČITAVANJE

Ukucaj za pretragu

Ostalo Vesti

U Nišu otvorena „Pametna učionica ruskog jezika“ uz podršku NIS-a

1 min read
Podeli

Niš, 30. januar 2017.Gimnazija “Svetozar Marković” u Nišu dobila je Pametnu učionicu ruskog jezika, čije je kompletno renoviranje, adaptaciju i nabavku savremeneopreme pomogla kompanija NIS u okviru programa „Zajednici zajedno“.

Ovaj projekat je jedinstven u regionu i osmišljen je sa ciljem podizanja nivoa kvaliteta nastave kroz multimedijalno učenje. Učionica poseduje najsavremeniju opremu i učila, poput interaktivne table, koja funkcioniše po principu računara i na kojoj je pored pisanja, moguće gledati filmove i edukativne sadržaje i obavljati elektronsku pretragu interaktivnih sadržaja. Takođe, „pametna učionica“ je opremljena i najsavremenijom literaturom.

Pored učenika gimnazije, nastavu i stručna usavršavanja u ovoj učionici će moći da pohađaju i profesori i nastavnici svih osnovnih i srednjih škola iz Niša, kao i niški studenti Departmana za ruski jezik i književnost Filozofskog fakulteta Univerziteta u Nišu. Takođe, ova učionica će biti i mesto na kojem će se održavati i vannastavne aktivnosti vezane za promociju ruskog jezika i ruske kulture među učenicima osnovnih i srednjih škola u Nišavskom okrugu.

Učionica je svečano otvorena u prisustvu zamenika gradonačelnika Grada Niša, Miloša Banđura, direktora Ruske humanitarne misije Alekseja Polkovnikova, direktora Gimnazije „Svetozar Marković“ u Nišu Marijana Mišića i predstavnika kompanije NIS.

Izvor: bizlife.rs

Tagovi:

Može vam se svideti

DON’T MISS OUT!
Prijavite se na naš newsletter
budite u toku sa najsvežijim CSR aktuelnostima u Srbiji i regionu! 
Prijava
Give it a try, you can unsubscribe anytime.
close-link