UČITAVANJE

Ukucaj za pretragu

Ostalo Vesti

Zahvalnica za Blic fondaciju za prikupljanje novca za opremanje porodilišta u Srbiji

2 min read
Podeli

Beograd, 14. mart 2017. – Udruženje otorinolaringologa Srbije (UOS)
 prošle nedelje je uručilo zahvalnicu Blic fondaciji za prikupljanje novca za opremanjeporodilišta u Srbiji aparatima za neonatalnu dijagnostiku sluha.

Priznanje je uručeno Ljiljani Knežević, izvršnoj direktorki Blic fondacije, na otvaranju dvodnevnog simpozijuma sa međunarodnim učešćem pod nazivom „Savremeni trendovi u lečenju i rehabilitaciji nagluvosti i gluvoće“ u Beogradu. Skup je organizovan  povodom Svetskog dana brige o sluhu i 50 godina rada Centra za audiološku rehabilitaciju Klinike za ORL i maksilofacijalnu hirurgiju KC Srbije.

Direktor klinike za ORL i MFH i predsednik UOS, prof. dr Nenad Arsović istakao je značaj akcije Blic fondacije, koja je do avgusta prošle godina obezbedila aparate za skrining sluha za sva porodilišta u Srbiji.

– Sa oštećenjem sluha rodi se gotovo četvoro od hiljadu dece. Ranim otkrivanjem oštećenja sluha, na vreme korigujemo nedostatke i utičemo na njihov razvoj. Kao predsednik UOS, želeo bih da dodelim zahvalnice ljudima koji su nam pomogli da se akcija Blic fondacije uspešno završi, a samim tim i da se proširi svest o potrebi za neonatalnim skriningom – rekao je Arsović i zahvalio kolegi iz Niša Dušanu Milisavljeviću, čija je to bila ideja.

Milisavljević je istakao zadovoljstvo što je akcija uspešno završena:
– Jako mi je drago da smo završili akciju koja je ujedinila Srbiju. Želim da se zahvalim uređivačkom kolegijumu “Blica” i generalnoj direktorki “Ringijer Aksel Špringera” Jeleni Drakulić na razumevanju i prihvatanju da zajedno sa nama krenu u ovaj projekat. Takođe, bez prihvatanja i odobravanja Ministarstva zdravlja da ovo bude obavezan skrinig program, mi se ne bismo izborili za ovo.

Ljiljana Knežević rekla je da je Blic fondacija ponosna na ovu akciju:
– Srećni smo jer smo uspeli da svih 56 porodilišta u Srbiji, od Vojvodine od Kosova, snabdemo aparatima za skrining sluha kod novorođenčadi.

Tagovi:

Može vam se svideti

DON’T MISS OUT!
Prijavite se na naš newsletter
budite u toku sa najsvežijim CSR aktuelnostima u Srbiji i regionu! 
Prijava
Give it a try, you can unsubscribe anytime.
close-link