UČITAVANJE

Ukucaj za pretragu

Ostalo Vesti

Zaposlite super bake!

2 min read
Podeli

Beograd, 23. decembar 2017. – Na novogodišnjem Beogradskom noćnom marketu na pijaci Bajloni, predstavljena je inicijativa za osnivanje poslastičarnice “Super Bake”. U ovoj poslastičarnici kolače će, po tradicionalnim receptima, spremati penzionerke kojima će ovaj angažman kroz povremeni rad obezbediti dopunu penzije i šansu za aktivniji društeni život.

Osim što je pružilo priliku da se kolači probaju i kupe, predstavljanje  “Super Bake” poslastičarnice na Beogradskom noćnom market, organizovano je u cilju promovisanja trenutno aktuelnog prikupljanja sredstava za realizaciju ove ideje na internet platform Indiegogo. Cilj kampanje grupnog finansiranja je obezbeđivanje iznosa neophodnog za opremanje kuhinje ove autentične poslastičarnice. Kampanja traje do 31.decembra, a do ovog trenutka prikupljeno je 60% sredstava.

“Stariji ljudi su u našoj zemlji neretko isključeni iz društvenog života. Kada odete u penziju društvo vas na neki način otpiše. Istovremeno, veoma je teško realizovati projekte u oblasti preduzetništva koji imaju socijalni, humani karakter. Grupno finansiranje, to jest prikupljanje sredstava na specijalizovanim internet platformama, daje šansu za realizaciju takvih ideja, ali kod nas još nije dovoljno razvijeno i prepoznato. Koncept  “Super Bake” poslastičarnice svi komentarišu sa velikim simpatijama, ali moramo da uložimo jako puno truda da objasnimo ljudima kako da ulože to jest doniraju sredstva da bi ova ideja uspela”, objasnio je Mario Milaković, inicijator ideje, i dodao:: “Pozivam ljude da posete stranicu naše kampanje na platformi indiegogo. Iznos koji izdvoje nije važan, jer svaka donacija je bitna i može biti presudna za uspeh. Takođe, bitno je i vreme, jer kampanja je ograničena, traje do kraja decembra. Princip je jednostavan, sve se završava sa nekoliko klikova”.

Štand poslastičarnice Super Bake na Beogradskom noćnom marketu izazvao je puno pažnje.

Olga Trifunović takođe ističe da će poslastičarnica “Super Bake” doprineti njenom životu ekonomski, ali i socijalno:”Penzija donosi veliku promenu i ovo će mi dobro doći da nešto zaradim, ali i da svoje slobodno vreme lepše provodim. Stalno nešto spremam u kuhinji, pa će za mene ovo biti više uživanje nego posao”, kaže 63-godišnja gospođa Trifunović, u čijoj kuhinji najčešće miriše čoko moko torta, šapice, razne štrudle sa orasima, makoma, ali i rogačem.

Priprema za kampanju za grupno finansiranje poslastičarnice “Super Bake“ započete je u junu na prvoj Beogradskoj  crowdfunding akademiji, koja je podržana u okviru Nemačko srpske inicijative za održivi rast i zapošljavanje. Inicijator ideje Mario Milaković kaže: “Nadam se da ćemo uspeti da prikupimo sredstva. Za mene, ali i za mnoge druge ljude koji žele da se bave socijalnim preduzetništvom to je jedini način da realizujemo svoje ideje, koje nisu klasično preduzetničke, jer pored tržišne samoodrživost imaju i dodatnu vrednost, a to je socijalni aspekt koji je neretko zanemaren kada je poslovanje u pitanju.”

Prikupljanje sredstava putem specijalizovanih internet platformi, takozvani crowdfunding, u Srbiji je znatno manje prisutno nego u zemljama sa razvijenom ekonomijom. Svetska banka prognozira da će do 2020. godine crowdfunding tržište vredeti 96 milijardi američkih dolara. Značaj grupnog finansiranja u ekonomiji jedne zemlje je pre svega u tome što pruža sasvim novu šansu za realizaciju i razvoj originalnih preduzetničkih ideja i značajnih društvenih inicijativa.

Da bi ova ideja uspela i bila realizovana potrebno je da podržite kampanju „Super Bake“ to možete uraditi klikom na: https://igg.me/at/superbake

Tagovi:

Može vam se svideti

DON’T MISS OUT!
Prijavite se na naš newsletter
budite u toku sa najsvežijim CSR aktuelnostima u Srbiji i regionu! 
Prijava
Give it a try, you can unsubscribe anytime.
close-link