UČITAVANJE

Ukucaj za pretragu

Korporativno volontiranje Nagrada za korporativno volontiranje Volontiranje

Dodeljena Nacionalna nagrada za volontiranje 2020

2 min read
Podeli

Beograd, 10.03.2021. – Forum za odgovorno poslovanje i Smart kolektiv dodelili su Nacionalnu nagradu za volontiranje organizacijama, kompanijama i pojedincima koji su se posebno istakli volonterskim radom tokom izazovne 2020. godine. Nagrade su uručene na konferenciji CSR forum.

Nagradu za poseban volonterski doprinos tokom Kovid krize dobio je Novosadski volonterski servis. Servis je tokom 2020. aktivno bio uključen u borbu sa pandemijom i radio na organizaciji i sprovođenju velikog broja akcija u koje je bilo uključeno ukupno 715 volontera koji su pakovali i nosili pakete za starije od 65 god. i najugroženije i radili na podizanju i rasklapanju privremene Kovid bolnice na Novosadskom sajmu.

Kompanija Manpower doo Beograd  ponela je Nagradu za najbolji program korporativnog volontiranja  za program #PodržiDobro – ManpowerGroup koji je prvenstveno bio usmeren na osnaživanje teže zapošljivih grupa – osoba sa invaliditetom, mladih bez roditeljskog staranja i nezaposlenih osoba starosti preko 50 godina sa ciljem njihovog lakšeg zapošljavanja. Više od polovine zaposlenih u kompaniji bilo je uključeno u aktivnosti programa, a ukupan broj volonterskih sati tokom 2020. godine, iznosio je preko 260 sati.

Nagradu za Najbolju volontersku inicijativu dobile su osnivačice fejsbuk grupe Obrok za porodicu (Mirjana Mutuc, Mina Gavrilov i Marijana Kresojević), putem koje je tokom 2020. godine organizovano spremanje obroka i prikupljanje hrane za najugroženije.

Gordana Belocić, osnivačica fejbuk grupe Covid 19 Novi Sad, ponela je nagradu za Inovativni pristup volontiranju, dok je Milici Zlatić dodeljena Nagrada za kontinuirani individualni volonterski angažman. Još jedna od kategorija za koju su članovi žirija dodelili nagrade, bila je Nagrada za volonterski doprinos unutar organizacije koju su ponele 4 volonterke Centra za integraciju mladih, Dijana Injac, Iva Gajin, Milica Miljanić i Milica Vlatkovićkoje su nominovane zbog svog posvećenog i kontinuiranog angažovanja pri pružanju edukativne podrške korisnicima Centra.

Odluku o dobitnicima nagrada, doneo je stručni žiri sačinjen od predstavnika i predstavnica državnog, civilnog i poslovnog sektora i to: Žarko Stepanović (Ministarstvo za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog), Stefan Resimić (Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja), Jelena Avramović (USAID), Ana Milenić (Delegacija EU u R. Srbiji), Bojana Selaković (Građanske inicijative), Margareta Musić (Elixir Group / Elixir Fondacija) i Nenad Blagojević (Medijska kuća Priče sa dušom).

Tagovi:

Može vam se svideti

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

DON’T MISS OUT!
Prijavite se na naš newsletter
budite u toku sa najsvežijim CSR aktuelnostima u Srbiji i regionu! 
Prijava
Give it a try, you can unsubscribe anytime.
close-link