UČITAVANJE

Ukucaj za pretragu

COVID-19 Konkursi

AKTIVNE ZAJEDNICE – solidarni odgovor na COVID-19

1 min read
Podeli

Beograd, 12. april 2020. – Usled globalne pandemije COVID-19 i njenog uticaja na svakodnevni život, Trag fondacija je raspisala novi ciklus konkursa AKTIVNE ZAJEDNICE – solidarni odgovor na COVID-19.

Ovim programom želimo da pružimo podršku udruženim i solidarnim građanima da u okviru mogućnosti i sopstvenih kapaciteta, vodeći računa o sigurnosti i zdravlju svih u zajednici, sprovode akcije koje bi smanjile dalje širenje virusa i olakšale boravak sugrađanima u samoizolaciji, solidarno utiču na smanjenje stigme i podršku najranjivijima, i pokreću akcije fokusirane na oporavak i otpornost zajednica od ekonomskih i drugih društvenih posledica pandemije.” saopštila je Trag fondacija.  

Konkurs je otvoren za udruženja i lokalne fondacije, samostalno ili u partnerstvu, a neformalne grupe mogu biti partneri. 

Prioritetne oblasti podrške Trag fondacija definisala je na osnovu uvida na terenu, postojećih intervencija donatora i organizacija, kao i urađenih mapiranja potreba – one se odnose na mere prevencije, edukaciju i informisanje,psihološku podršku i mentalno zdravlje, dostupnost socijalnih usloga, urgentno zastupanje i pristup pravdi, tehnološka rešenja u uslovima samoizolacije.

Indikativna podrška, u zavisnosti od tema i pristupa, iznosiće od 150-500 hiljada dinara po odobrenom grantu. Presek pristiglih prijava i selekcija odvijaće se na svakih 15 dana, a prvi presek očekujemo 21. aprila.

Program AKTIVNE ZAJEDNICE – solidarni odgovor na COVID-19 sprovodi se uz podršku Fondacije braće Rokfeler, Oak fondacije i Balkanskog fonda za demokratiju, a sve informaciej nalaze se na sajtu Trag fondacije.  

Tagovi:

Može vam se svideti

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

DON’T MISS OUT!
Prijavite se na naš newsletter
budite u toku sa najsvežijim CSR aktuelnostima u Srbiji i regionu! 
Prijava
Give it a try, you can unsubscribe anytime.
close-link