UČITAVANJE

Ukucaj za pretragu

Članice Vesti

KPMG Istraživanje o izveštavanju o korporativnoj odgovornosti u 2015.

1 min read
Podeli

Beograd, 26. januar 2016. – KPMG izveštaj istražuje kako 250 najvećih svetskih kompanija izveštava o emisiji ugljen dioksida u njihovim finansijskim i izveštajima o korporativnoj odgovornosti.

Izveštaj sadrži i kvantitativne podatke o trendovima u izveštavanju o korporativnoj odgovornosti obuhvatajući 4.500 kompanija u 45 zemalja. KPMG objavljuje ovo istraživanje u redovnim intervalima od 1993.

Neki od ključni zaključaka su sledeći:

  • Postoji manjak doslednosti u informacijama o karbon dioksidu koje najveće kompanije objavljuju u njihovim godišnjim finansijskim i izveštajima o korporativnoj odgovornosti. To čini gotovo nemogućim da se precizno porede podaci kopmanija
  • Jedna petina kompanija čija je delatnost u sektorima sa visokom emisijom ugljen dioksida, poput rudarske i hemijske industrije, ne izveštavaju o emisiji ugljen dioksida.
  • Kompanije u SAD, i u zemljama Azijsko-pacifičke regije, uključujući i Kinu, će najmanje verovatno izveštavati o ugljen dioksidu, dok je za evropske kompanije najizvesnije da hoće.
  • Gotovo tri četvrtine od 4 500 analiziranih kompanija sada izveštava o emisiji ugljen dioksida.
  • Najviše kompanija koje izveštavaju o ugljen dioksidu nalaze se u Azijsko-pacifičkom regionu
  • Četiri zemlje čije su ekonomije u razvoju imaju najveći stepen izveštavanja o korporativnoj odgovornosti na svetu: Indija, Indonezija, Malezija i Južna Afrika.

KPMG izveštaj možete preuzeti na kpmg.com

Izvor: kpmg.com

Tagovi:

Može vam se svideti

DON’T MISS OUT!
Prijavite se na naš newsletter
budite u toku sa najsvežijim CSR aktuelnostima u Srbiji i regionu! 
Prijava
Give it a try, you can unsubscribe anytime.
close-link