UČITAVANJE

Ukucaj za pretragu

FOP Vesti

Prva nacionalna platforma za ocenu društvene odgovornosti kompanija

1 min read
Podeli

Beograd, 26. januar 2016. – CSR Indeks Srbija je alat kojim se prepoznaju, nagrađuju i promovišu dobre prakse poslovanja u Srbiji koje su u skladu sa principima održivosti, a pokrenuli su ga Forum za odgovorno poslovanje i Smart kolektiv uz podršku USAID-a.

Prvi ciklus indeksiranja biće otvoren za kompanije od marta ove godine. A za kompanije će predstavljati priliku da se nađu na prvoj nacionalnoj listi društveno odgovornih komanija, dobiju sveobuhvatan izveštaj o stanju CSR-a u svojoj kompaniji i doprinesu stvaranju prve nacionalne statistike koja ukazuje na vezu CSR-a sa ekonomskim performansima. Najbolje rangiranim kompanijama biće dodeljena posebna priznanja za dobre prakse.

U današnjim uslovima poslovanja, u kojima su očekivanja od biznisa sve veća, a dobri odnosi sa stejkholderima postaju ključni za održivost, društvena odgovornost kompanija postaje sve važniji faktor njene ukupne vrednosti na tržištu. Za zemlju poput Srbije, koja je na putu usklađivanja nacionalnog tržišta sa evropskim standardima, važno je da razvija sopstvene alate procene poslovanja koji kroz kompleksni pristup kriterijuma odgovornosti i izvrsnosti u poslovanju daje informacije o konkurenskim prednostima koje donosi odgovorno ponašanje kompanije u društvu.

CSR indeks zasniva se na metodologiji koja je prilagođena stanju i razvijenosti nacionalne ekonomije i jedina koja omogućava objekivno poređenje performansi kompanija u kontekstu društvene odgovornosti. Online alat se sastoji od preko 100 indikatora koji su podeljeni u 5 kategorija:  korporativno upravljanje, lokalna zajednica, radno okruženje, tržište i životna sredina.

Forum za odgovorno poslovanje i Smart Kolektiv pre početka procesa puopunjavanj organizovaće niz informativnih radionica za zainteresovane kompanije, od kojih je prva zakazana za petak, 29. januar.

Za više informacija posetite  csr-index.rs

Tagovi:

Može vam se svideti

DON’T MISS OUT!
Prijavite se na naš newsletter
budite u toku sa najsvežijim CSR aktuelnostima u Srbiji i regionu! 
Prijava
Give it a try, you can unsubscribe anytime.
close-link