UČITAVANJE

Ukucaj za pretragu

FOP FOP aktuelnosti Nefinansijsko izveštavanje Vesti

Razmenjena iskustva o nefinasijskom izveštavanju sa kolegama iz EU

1 min read
Podeli

Beograd, 17. mart 2020. godine – Izvršni direktor Foruma za odgovorno poslovanje, Neven Marinović, učestvovao je na vebinaru o transparetnosti kroz nefinansijsko izveštavanje koji je organizovala Evropska asocijacija profesionalaca u oblasti održivosti  (EASP) u saradnji sa nemačkom asocijacijom VNU.

Na vebinaru su u ime domaćina nemačke organizacije VNU, govorili Martina Proks, članica Upravnog odbora VNU, koja ima preko 20 godina dugu karijeru u uvođenju IT rešenja iz oblasti održivosti i trenutno radi u kompaniji iPoint.

Roberto Taljarion, direktor održivosti i revizije poznatog italijanskog proizvođača odeće, Benetona, podelio je iskustva ove kompanije o integrisanom izveštavanju. Integrisani izveštaji ove kompanije bazirani su na međunaronom okviru za integrisano izveštavanje (IR) i Globalnoj inicijativi za izveštavanje (GRI).  Roberto Taljarion podelio je korisne savete o procesu analize materijalnosti koju ova kompanija sprovodi, kao i praktičnim savetima o koracima koje kompanija sprovodi pri pripremi izveštaja.      

Neven Marinović govorio je o stanju nefinansijskog izveštavanja na primeru Srbije, vrsti izveštaja koji se izdaju, kao i najčešćim izazovima sa kojima se kompanije u Srbiji suočavaju.  

Dr Kris Bajer, predstavio je istraživanje o načinu izveštavanja o različitim indikatorima u sektoru energije i reciklaže na primerima Austrije, Nemačke i Švedske.    

Uprkos tehničkim problemima, usled preopterećenosti sistema online konferencija, na vebinaru je učestvovao veliki broj profesionalaca širom Evrope, iz Nemačke, Italije, Fransuske, Španije i Srbije koji su ovom prilikom mogli da čuju nove korisne informacije i dobiju inspiraciju za unapređenje svojih praksi izveštavanja.    

Ukoliko ste propustili vebinar možete poslušati na ovom linku: https://fccdl.in/kTFcZ1N5Fj

Tagovi:

Može vam se svideti

DON’T MISS OUT!
Prijavite se na naš newsletter
budite u toku sa najsvežijim CSR aktuelnostima u Srbiji i regionu! 
Prijava
Give it a try, you can unsubscribe anytime.
close-link