UČITAVANJE

Ukucaj za pretragu

Članice Vesti

Najbolji studenti na plaćenoj praksi u Vipu

2 min read
Podeli

Beograd, 25. jun 2015. godine – Žiri u sastavu iskusnih stručnjaka i direktora iz kompanije Vip mobile odabrao je 20 najboljih studenata završnih godina osnovnih i master studija na državnim fakultetima IT, tehničke i biznis orijentacije svih univerziteta u Srbiji, za prestižni program prakse koja će trajati tokom jula i avgusta. Program prakse sprovodi se u okviru projekata  „Budi Vip“ koji ove godine obuhvata i studente master studija, pa će se tokom leta u Vipu usavršavati 10 studenata master i 10 studenata osnovnih studija koji su uspešno prošli sve tri faze selekcije.

Osim jedinstvene prilike da rade sa mentorima u različitim sektorima kompanije, steknu radno iskustvo i primene svoja znanja iz oblasti telekomunikacija i biznisa, Vip je studentima obezbedio i mobilne telefona, besplatan mobilni saobraćaja i plaćen smeštaj u Beogradu za sve one koji dolaze iz drugih gradova Srbije.

Projekat „Budi Vip“ organizuje se uz podršku Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija i Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, a kroz ovaj program je do sada prošlo 136 stipendista, od kojih je 24 zaposleno u kompaniji Vip mobile.

O programu „Budi Vip“

U želji da što većem broju uspešnih studenata različitih profila pruži mogućnost da svoja stručna znanja usavršavaju u dinamičnom okruženju uz veliki broj vrhunskih stručnjaka, kompanija Vip je kreirala novi koncept studentskih praksi koji obuhvata četiri programa, „Budi Vip student“, „Budi Vip master“, „Budi Vip partner“ i „Budi Vip talenat“. Programi su namenjeni različitim grupama studenata i definisani su tako da na najbolji način zadovolje njihove potrebe i interesovanja, kao i da ih pripreme za rad u dinamičnoj industriji telekomunikacija, pa i šire. Želja kompanije je da edukuje buduće stručnjake u telekomunikacijama i prenese im ekspertizu koje Vip mobile poseduje kao član Telekom Austrija Grupe, lidera u ovoj oblasti u regionu. Na ovaj način, Vip aktivno i dugoročno ulaže u lokalnu zajednicu i omogućava mladima da svoje znanje i talenat iskoriste u svojoj zemlji. Do sada se ukupno prijavilo više od 1000 izvanrednih akademaca iz cele Srbije, dok je 136 najboljih osvojilo stipendiju za nastavak školovanja i dobilo titulu Vip studenta, od kojih je njih 24 dobilo posao u Vipu.

 

Tagovi:

Može vam se svideti

DON’T MISS OUT!
Prijavite se na naš newsletter
budite u toku sa najsvežijim CSR aktuelnostima u Srbiji i regionu! 
Prijava
Give it a try, you can unsubscribe anytime.
close-link