UČITAVANJE

Ukucaj za pretragu

Ostalo Vesti

Potrebna sredstva za obnovu škole

1 min read
Podeli

Bare, 22. jun 2015. – Učenici Osnovne škole “Sveti Sava” u mesnoj zajednici Bare, opština Sjenica obavljaju nastavu u lošim uslovima.

Najgore je u isturenom odalenju Vrbnica. Tamo deca nemaju ni toalet, plafon i prozori u školi su u užasno lošem stanju. Zbog dugih zima, niskih temperatuta grejanje u školi je najpotrebnije.

Inace, MZ Bare od Sjenice udaljena 27 kilometar i povezuje ih samo makadamski put. Osnovna škola Sveti Sava osnovan je 1962. godine. Tada je imala više od 800 učenika, a sada 80. Pomoć je preko potrebna isturenom odeljenju.

“Ono što je najneophodnije jeste parno grejanje, mokri čvorovi, stolarija, prozori… Potrebno nam je ono što je najneophodnije za život ove dece i ovog naroda”, kaže Veroslav Radević, direktor škole. Učiteljica Olga Boškovć kaže da uprkos svim poteškoćama učenici rado i redovno dolaze u školu. “Oni postižu odlične rezultate što bi trebalo da bude podsticaj ljudima da nam pomognu”, kaže Bošković.

Deca do škole pešače sedam kilometara, što je poseban problem u zimskom periodu. Zbog svega toga đaci i njihovi roditelji apeluju na ljude dobre volje da im pomognu. “Teško je zimi, još kad su veliki snegovi, kad čistač ne može na vreme da dođe. Dete bude u školi mokro. Prozori su propali, mokrog čvora nema”, kaže Miloje Milinković, roditelj jednog od učenika.

Za popravku škole potrebno je oko 23.000 evra. Kako bi pomogli obnovi donatori mogu da se obrate Fondu B92 ili da izvrše uplatu na racun Fonda. Uplate se mogu izvršiti u Erste banci AD Novi Sad, broj racuna 340-36233-65. Svi zainteresovani za pomoć mogu da se jave na broj telefona 060/405-04-76.

Preuzeto sa B92.net 

Tagovi:

Može vam se svideti

DON’T MISS OUT!
Prijavite se na naš newsletter
budite u toku sa najsvežijim CSR aktuelnostima u Srbiji i regionu! 
Prijava
Give it a try, you can unsubscribe anytime.
close-link