UČITAVANJE

Ukucaj za pretragu

Članice Vesti

Novinari obišli drugu zadužbinu Delta Holdinga

2 min read
Podeli

Kragujevac, 28. jun 2016. – Delta Fondacija će u četvrtak, 30. juna svečano uručiti ključeve i darivati gradu Kragujevcu drugu zadužbinu Delta Holdinga, Centar za sport i rehabilitaciju osoba sa invaliditetom “Iskra“ koji će objediniti sportske, rekreativne i edukativne sadržaje prilagođene osobama sa invaliditetom. Dva dana pre svečanog otvaranja, kragujevački novinari imali su priliku da obiđu ovo zdanje koje se nalazi u blizini Gerontološkog centra i upoznaju se sa njegovim sadržajima.

Grad Kragujevac koji je obezbedio zemljište i infrastrukturu za izgradnju ovog objekta nadalje će se starati da volja zadužbinara i namena zadužbine budu ostvarene. Centar “Iskra“ se prostire na 660 metra kvadratna i nudi sledeće sadržaje: četiri prostrane sobe sa duplim kupatilima prilagođenim osobama sa invaliditetom kapaciteta 15 kreveta, multifunkcionalna sala za edukaciju, seminare i inkluzivna druženja opremljena kompjuterima i specijalnom tehnikom koja eliminiše šumove, kako bi osobe sa oštećenjem sluha kroz slušni aparat jasnije čule zvukove (indukciona petlja), sportsko – rehabilitacioni blok sa ordinacijom za terapijsku masažu, sobom za hidroterapiju, mini teretanom i ordinacijom za psihologa i pedagoga. U spoljašnjem delu objekta nalazi se teren za boćanje, atletska staza i teren za trening orjentacije za osobe sa oštećenjem vida. Objekat je u potpunosti arhitektonski prilagođen osobama sa invaliditetom, bez barijera, sa taktilnim stazama, indukcionom petljom, brajevim oznakama i adekvatnim svlačionicama.

– Izgradnja je trajala 7 meseci. “Iskra“ je u potpunosti je opremljena i prilagođena osobama sa invaliditetom. Za dva dana će biti otvorena i mi je poklanjamo gradu Kragujevcu i svim sportistima i rekreativcima, osobama sa invaliditetom ovog grada, Srbije i regiona – kaže Ljiljana Jevremović, menadžer za odnose s javnošći Delta fondacije.

U svakom momentu u Centru može da boravi 88 korisnika, od čega je rehabilitacioni deo kapaciteta 21 korisnik, smeštajni 15 i multifunkcionalni 52 korisnika. U izgradnju i opremanje “Iskre“ kojom je rukovodio Delta Real Estate, uloženo je 625 000 evra.

Važno je i da se u blizini nalazi SC “Park“ koji će i upravljati “Iskrom“, a oni već imaju sve sadržaje za aerobne, plivačke, trkačke discipline i za sve ono što će biti vezana usluga za goste i korisnike usluga u “Iskri“. Ovaj Centar nije namenjen samo sportistima sa invaliditetom već je otvorena i za ostale sportiste i građane koji budu želeli, jer je i namera zadužbinara da centar bude inkluzivan – kaže Goran Nikolić, generalni sekretar Paraolimpijske akademije “Junior“.

Izvor: kragujevac.rs
F
oto: Delta Fondacija 

Tagovi:

Može vam se svideti

DON’T MISS OUT!
Prijavite se na naš newsletter
budite u toku sa najsvežijim CSR aktuelnostima u Srbiji i regionu! 
Prijava
Give it a try, you can unsubscribe anytime.
close-link