UČITAVANJE

Ukucaj za pretragu

Članice Vesti

Potpisan Protokol o saradnji Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu i Vojvođanske banke

2 min read
Podeli

Subotica, 12. jul 2016. – Ekonomski fakultet u Subotici Univerziteta u Novom Sadu i Vojvođanska bankapotpisali su danas Protokol o saradnji koji podrazumeva realizaciju brojnih aktivnosti u cilju podrške fakultetu, povezivanju obrazovanja i praktičnog znanja, kao i ličnom i profesionalnom usavršavanju studenata tog fakulteta.

Saradnja definisana Protokolom obuhvata obezbeđivanje stručne prakse za studente uz mogućnost zapošljavanja, stipendiranje studenata za master i doktorske radove, mentorske programe, sponzorstva i podršku programima Ekonomskog fakulteta, stručna predavanja predstavnika Vojvođanske banke, učešće studenata u studijama slučaja, organizaciju radionica i druge aktivnosti.

Protokol o saradnji potpisali su akademik Prof. dr Nenad Vunjak, dekan Ekonomskog fakulteta u Subotici Univerziteta u Novom Sadu i Velimir Babić, član Izvršnog odbora i direktor funkcije Upravljanje kreditnim rizicima i Natalija Marko, direktorka funkcije Ljudski resursi u ime Vojvođanske banke. Protokol o saradnji Ekonomskog fakuteta i Vojvođanske banke zaključen je na neodređeno vreme.

„Nama je izuzetno drago što smo, nakon Ekonomskog  fakulteta Univerziteta u Beogradu, potpisali Protokol o saradnji i sa Ekonomskim fakultetom u Subotici. Vojvođanska banka je sinonim za bankarstvo na ovim prostorima i stoga predstavlja prirodnog partnera Novosadskom univerzitetu i njegovim studentima u  daljem usavršavanju i sticanju primenjenog znanja. Veliki mislilac Herbert Spenser je rekao da osnovni cilj školovanja nije znanje, nego akcija i ovaj Protokol bi trebalo da omogući studentima da njihovo znanje  dobije praktičnu primenu. Stručnjacima naše banke će biti veliko zadovoljstvo da prenesu svoje bogato iskustvo i znanje iz različitih finansijskih i bankarskih oblasti ovim mladim ljudima i nadamo se da ćemo time pomoći fakultetu da još bolje ostvaruje  svoju  naučno-obrazovnu misiju”, rekao je Velimir Babić, član Izvršnog odbora Vojvođanske banke.

Akademik Prof. dr Nenad Vunjak, dekan Ekonomskog fakulteta u Subotici Univerziteta u Novom Sadu ovom prilikom je izjavio: “U protekle četiri godine, Ekonomski fakultet u Subotici je potpisao 76 sporazuma o partnerstvu sa kompanijama iz raznih delatnosti – sa finansijskim organizacijama,  javnim preduzećima i lokalnim samoupravama. Smisao potpisivanja sporazuma je i uspostavljanje saradnje fakulteta i dotičnih institucija. Na ovaj način je studentima treće godine studija data mogućnost da mogu obaviti dvonedeljnu stručnu praksu u ovim institucijama, koja će biti evidentirana u dodatku diplome. Pružena je mogućnost studentima da koriste podatke institucija pri izradi diplomskih, master radova, kao i doktorskih disertacija. Takođe, pružena je mogućnost ekspertima iz partnerskih kompanija da održe praktična predavanja iz  svog delokruga rada, afirmišu svoju instituciju i povežu teorijska znanja  sa praktičnim iskustvom.  Fakultet je prihvatio  obavezu da afirmiše  poslovne partnere na međunarodnim i domaćim naučnim skupovima i da se aktivno  uključi u istraživačke projekte neophodne partnerskim  institucijama za njihov dalji razvoj. Do sada je Fakultet svake godine na ovaj način obezbeđivao praksu za 120 do 150  studenta, i ona  se uspešno realizovala u periodu od 20. jula do 20. avgusta. Nadamo se da će i ovo potipisivanje sporazuma  o partnerstvu sa Vojvođanskom bankom biti od obostrane koristi”.

Tagovi:

Može vam se svideti

DON’T MISS OUT!
Prijavite se na naš newsletter
budite u toku sa najsvežijim CSR aktuelnostima u Srbiji i regionu! 
Prijava
Give it a try, you can unsubscribe anytime.
close-link