UČITAVANJE

Ukucaj za pretragu

Članice Vesti

Predstavljen 8. Izveštaj o društvenoj odgovornosti Delta Holdinga

2 min read
Podeli

Beograd, 7. jul 2017. –  Delta Holding objavio je i predstavio u hotelu Crowne Plaza izveštaj o održivom i odgovornom poslovanju za 2016. godinu. To je 8. CSR izveštaj, a tačnost informacija, na zahtev Kompanije, proverila je revizorska kuća KPMG.

Kompanija je u protekloj godini u društveno odgovorne projekte uložila 1,64 miliona evra. Zahvaljujući tome, pomoć je dobilo 67.155 ljudi u okviru 427 humanitarnih akcija.

19679181_1366083333507466_7892697866689116651_o

U strateške planove Delta Holdinga uključeni su svi aspekti društveno odgovornog poslovanja, a poseban akcenat stavljen je na potrebe stejkholdera, brigu o ljudima, zaštitu životne sredine i podršku zajednici. Održiv razvoj kompanija postiže kontinuiranim inovacijama u poslovanju, kojima unapređuje kvalitet proizvoda, usluga i poslovnih procesa.

„Naša obaveza je da uočimo izazove sa kojima se društvo susreće i pokrenemo akcije za njihovo rešavanje. Zato smo u naše strateške planove uvrstili i teme održivog razvoja. Na taj način stvaramo vrednost i za nas i za društvo. Rezultati su merljivi i prikazani u našem najnovijem izveštaju“, rekla je Marija Desivojević Cvetković, viši potpredsednik za strategiju i razvoj Delta Holdinga.

Tokom prethodne godine kroz projekat „Zasad za budućnost“ podršku je dobilo 11 socijalnih preduzeća koja posluju u oblasti poljoprivrede. U okviru projekta „Fond za budućnost“ stipendije i praktičnu edukaciju dobilo je 45 studenata poljoprivrednih škola. Zaposleni u Kompaniji su brinuli o 36 dece iz projekta „Treći roditelj“.

Delta Holding poklonio je svoju drugu zadužbinu, centar za sport i rehabilitaciju osoba sa invaliditetom „ISKRA“ Gradu Kragujevcu. Ovaj sportski centar je u potpunosti prilagođen osobama sa invaliditetom i jedini je tog tipa u Srbiji.

U 2016. godini zaposlena je četvrta a primljena peta generacija mladih lidera, otvoren je Tangram klub, prostor za druženje, zabavu i edukaciju zaposlenih i organizovano je 26.036 sati interne i eksterne edukacije za zaposlene.

Nakon prezentovanja najvažnijih informacija iz izveštaja usledio je panel na temu “Podrška stanovništvu u sticanju znanja za razvoj karijere i sopstvenog biznisa”. Učesnici panela bili su Dragan Ivetić, profesor poljoprivredne škole u Somboru i koordinator projekta “Fond za budućnost”, Miroljub Nikolić, direktor udruženja Caritas Šabac, dobitnik granta u okviru projekta “Zasad za budućnost”, Dušan Stokić, direktor Centra za zaštitu životne sredine PKS i Igor Milenković, mladi lider treće generacije, menadžer za operativni razvoj Delta Agrara. Razgovor je vodio Neven Marinović, Izvršni direktor Foruma za odgovorno poslovanje.

Izveštaj možete preuzeti na OVOJ stranici.

Izvor: deltaholding.rs

Tagovi:

Može vam se svideti

DON’T MISS OUT!
Prijavite se na naš newsletter
budite u toku sa najsvežijim CSR aktuelnostima u Srbiji i regionu! 
Prijava
Give it a try, you can unsubscribe anytime.
close-link