UČITAVANJE

Ukucaj za pretragu

Članice Vesti

TITAN CEMENTARA KOSJERIĆ PREDSTAVILA INTEGRISANI GODIŠNJI IZVEŠTAJ ZA 2016. GODINU

2 min read
Podeli

Kosjerić, 7. jul 2017 – TITAN Cementara Kosjerić sedmi put zaredom predstavlja godišnji Izveštaj o održivom razvoju, u kom je napravljen osvrt i na ulaganja u lokalnu zajednicu, koja su tokom 2016. godine iznosila preko 225.000 evra. Ovo je prvi integrisani izveštaj, koji je kompanija pripremila prateći okvir Međunarodnog saveta za integrisano izveštavanje (Interational Integrated Reporting Council – IIRC), u nameri da na potpuniji i transparentniji način čitaocima predstavi finansijske, društvene i rezultate u oblasti zaštite životne sredine, i tako učvrsti dobru saradnju sa okruženjem. Izveštaj su verifikovali nezavisni revizori iz kompanije EY Serbia, u skladu sa smernicama Globalne inicijative za izveštavanje – GRI.

„U svom radu ostajemo orijentisani na dugoročnu stabilnost i razvoj poslovanja, nastojeći da unapredimo tri bazične oblasti: finansijske rezultate, naš uticaj na društvo i zaštitu životne sredine. Usmeravamo velike napore u saradnju sa lokalnim stejkholderima, prateći međunarodne tokove i uključujući se u važne nacionalne i globalne inicijative koje promovišu društvenu odgovornost i održivi razvoj. Tokom 2016. godine usaglasili smo naše ciljeve sa Ciljevima održivog razvoja Globalnog dogovora Ujedinjenih nacija. Nastavićemo da usmeravamo snage na prioritete društvene odgovornosti, postizanjem još boljih rezultata u domenima zaštite životne sredine i bezbednosti i zdravlja na radu. Podrška naših partnera – zaposlenih, klijenata i dobavljača, lokalne zajednice – realizuje se saradnjom u svim aspektima održivog razvoja, i otvara put perspektivi daljeg rasta i progresa, kojima zajedno gradimo održive veze“, izjavio je Miroslav Gligorijević, generalni direktor TITAN Cementare Kosjerić, tokom događaja, upriličenog u Osnovnoj školi „Jordan Đukanović“, u selu Varda.

Kao poslovni prioritet kompanije, bezbednost na radu predmet je stalnih provera i unapređenja. Dobre prakse koje se primenjuju u TITAN Cementari Kosjerić, donose dobre rezultate, a svest o bezbednosti promoviše se ne samo unutar fabrike i kroz lanac nabavke, već i najmlađim generacijama – u programu „Bezbednost pre svega“ učestvovalo je sedam generacija četvrtaka osnovne škole u Kosjeriću.

????????????????????????????????????

TITAN Cementara Kosjerić tokom 2016. godine bila je fokusirana na visoke kriterijume postavljene na planu zaštite životne sredine, što je podrazumevalo i značajna ulaganja. Rezultati su vidljivi i stalno se prate. Ostvareni su i nadmašeni ciljevi emisija u vazduh i potrošnje vode, a nastavlja se sa ulaganjima i unapređenjima u oblasti energetske efikasnosti, smanjenja potrošnje prirodnih resursa i borbe protiv klimatskih promena.

Komentar na Integrisani godišnji izveštaj kompanije dao je i gospodin Srđan Knežević, iz revizorske kuće EY Serbia, koji je predstavio proces verifikacije informacija prikazanih u Izveštaju.

Kompletan Integrisani godišnji izveštaj za 2016. godinu TITAN Cementare Kosjerić može se preuzeti OVDE.

TITAN Cementara Kosjerić d.o.o. počela je sa radom 1976. godine, i sa današnjim kapacitetom, od oko 750.000 tona cementa godišnje, pokriva značajne delove tržišta Srbije i Crne Gore. Cementara je od aprila 2002. godine deo međunarodnog proizvođača cementa, TITAN Grupe. TITAN Grupa, sa sedištem u Grčkoj, vlasnik je fabrika cementa u 10 zemalja, i zapošljava više od 5.500 ljudi. TITAN Cementara Kosjerić poseduje.

Tagovi:

Može vam se svideti

DON’T MISS OUT!
Prijavite se na naš newsletter
budite u toku sa najsvežijim CSR aktuelnostima u Srbiji i regionu! 
Prijava
Give it a try, you can unsubscribe anytime.
close-link