UČITAVANJE

Ukucaj za pretragu

Članice Nefinansijsko izveštavanje Vesti

Telenor objavio godišnji izveštaj o održivom poslovanju

2 min read
Podeli

Beograd, 01. jul 2019. – Kompanija Telenor predstavila je godišnji izveštaj o održivom poslovanju za 2018. godinu. Prema rezultatima anonimne i nezavisne ankete na portalu „Infostud“ u kojoj je učestvovalo više od 10.000 ispitanika, Telenor je u 2018. godini bio među tri najbolja poslodavca, uz kontinuirano ulaganje u razvoj zaposlenih.

Bezbednost dece na internetu je u fokusu odgovornog poslovanja Telenora i o ovoj temi je od 2012. do kraja 2018. edukovano više od 35 hiljada dece. Jedan od ključnih projekata u prethodnoj godini „Bezbedan internet za celu porodicu”, posvećen je edukaciji dece o bezbednom internetu uzrasta od četiri do osam godina, njihovih roditelja, učitelja i vaspitača. U okviru projekta koji su u partnerstvu sa Telenorom i UNICEF-om, sproveli  Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Užički centar za prava deteta, 150 trenera, učitelja i vaspitača završilo je obuku o važnosti digitalnih kompetencija i bezbednosti, dok je na panel diskusijama održanim u 5 gradova Srbije učestvovalo više od 500 nastavnika i roditelja. Kroz edukativne radionice prošlo je 3.750 dece uzrasta od četiri do osam godina i dve hiljade njihovih roditelja.

Deca imaju poverenja u svoje vršnjake, pa je u sklopu projekta „Vršnjačkom edukacijom protiv digitalnog nasilja“, 3.250 tinejdžera, uzrasta od 12 do 19 godina, u 10 opština u Srbiji učilo kako da se bezbedno i odgovorno ponašaju na internetu.  U saradnji sa udruženjem „Jerinin grad“, interaktivna nastava i digitalni udžbenici stigli su u 280 osnovnih škola i koristilo ih je 16hiljada prvaka.

Internet portal i aplikacija Dostupnibeograd.rs razvijena je kako bi pomogli osobama sa invaliditetom da olakšaju kretanje i svakodnevno snalaženje u Beogradu, tako što mogu da prate pregled pristupačnosti objekata, u saradnji sa Centrom za unapređenje društva.

 „Kada se jedna kompanija obaveže na odgovorno poslovanje, to podrazumeva da sve što radi ima značajan uticaj na njene zaposlene, korisnike, partnere, građane, institucije i celokupno društvo. U Telenoru podržavamo projekte u kojima se tehnologije i digitalna rešenja koriste kako bi se smanjile nejednakosti i bolje povezalo društvo, ulažući u obrazovanje, socijalnu inkluziju, životnu sredinu, kulturu i umetnost“, kaže Marija Vujanić, direktorka komunikacija i održivog razvoja Telenora Srbije.

Resertifikacijom EMS standarda, aktivnosti kompanije usmerene su na zaštitu životne sredine, a u prethodnoj godini, ostvarene su i značajne uštede. Sa gotovo 40.000 novih korisnika elektronskog računa u 2018. godini, uštedelo se 300.000 listova papira i 300.000 koverti.

Postupajući odgovorno u svim aspektima poslovanja, Telenor će i u narednom periodu nastaviti da, putem Telenor fondacije, pokreće, razvija i podržava projekte koji unapređuju društvo u Srbiji.

Kompletan izveštaj o održivom poslovanju kompanije Telenor u 2018. godini možete pročitati na sajtu kompanije Telenor.

Izveštaj u video formatu pogledajte ovde.

Tagovi:

Može vam se svideti

DON’T MISS OUT!
Prijavite se na naš newsletter
budite u toku sa najsvežijim CSR aktuelnostima u Srbiji i regionu! 
Prijava
Give it a try, you can unsubscribe anytime.
close-link