UČITAVANJE

Ukucaj za pretragu

Članice Vesti

Uručeni ključevi druge zadužbine Delta Holdinga

1 min read
Podeli

Kragujevac, 30. jun 2016. – Delta Fondacija svečano je uručila ključ „Iskre“ – Centra za sport i rehabilitaciju osoba sa invaliditetom Gradu Kragujevcu. U ime budućih korisnika, ključ je primio Mikica Budimirović, predsednik Saveza košarkaša u kolicima Srbije.

Sportski centar otvorila je Upravitelj Delta Fondacije, Ivana Mišković Karić: „Kao što smo obećali, danas u Kragujevcu nastavljavamo duh i tradiciju najvećih zadužbinara Srbije. Budućim korisnicima želim mnogo uspeha u sportskim takmičenjima i neka vam „Iskra“ osvetli put ka uspehu i ostvarenju vaših snova“.

Gordana Damnjanović, član Gradskog veća za zdravstvo i socijalnu zaštitu: „Uverenа sam da će ovo impresivno zdanje postati jedan od simbola grada Kragujevca i naše zemlje jer nam je namera da „Iskra“ preraste u regionalni paraolimpijski centar. Na nama je da zadužbinu čuvamo i poštujemo volju zadužbinara, da bude simbol trajnosti, pouzdanosti i večnosti“.

Mesto za rekreaciju, edukaciju, druženje i sportske aktivnosti osoba sa invaliditetom veličine je 660m², a njegovi sadržaji nude kvalitetne usluge na prostoru prilagođenom svim oblicima invaliditeta.

Osim 4 apartmanske jedinice, rehabilitacionog dela, „Iskra“ sadrži i teretanu i multifunkcionalnu salu za seminare, edukacije i druženja.

Sadržaji u dvorištu objekta, atletska staza, teren za trening orijentacije osoba sa oštećenjem vida i teren za boćanje, upotpunjuju ponudu ovog jedinstvenog Sportskog centra.

Zadužbina se nalazi u blizini spomen parka „Šumarice“, a za izgradnju i kompletno opremanje objekta Delta Fondacija izdvojila je 625.000 EUR.

Tagovi:

Može vam se svideti

DON’T MISS OUT!
Prijavite se na naš newsletter
budite u toku sa najsvežijim CSR aktuelnostima u Srbiji i regionu! 
Prijava
Give it a try, you can unsubscribe anytime.
close-link